Platform voor de interieurbouwbranche
WAGNER ‘traint mee’ tijdens de WorldSkills België

WAGNER ‘traint mee’ tijdens de WorldSkills België

De WorldSkills, dé Internationale beroepenwedstrijd.

Met de slogan: ‘de toekomst ligt in beide handen’, laat de vereniging achter de WorldSkills zien dat manuele, technische beroepen zeker nodig zijn en WSB Finishing speelt hierop in om de Belgische deelnemers van de WorldSkills te trainen met de verfspuitapparatuur van WAGNER. Zoals de vereniging laat weten: ‘WorldSkills België moet jongeren er dus van overtuigen dat ze ook met een manueel beroep een geslaagd leven kunnen hebben’, en wat is daarbij fijner dan met gemakkelijk te hanteren gereedschap te werken?

De WorldSkills is ook echt een wedstrijd. De winnaars, de zogenaamde ‘gouden – medaillewinnaars’, zijn jongeren die uitstekende resultaten halen in hun vakken. Maar om die winnaar te worden is er training nodig. WSB Finishing Equipment heeft graag meegewerkt aan die trainingen, want zoals WorldSkills benoemd: ‘WorldSkills houdt zich onder andere bezig met trends en behoeften vanuit de arbeidsmarkt. Samen met o.a. leraars, opleiders & expert vanuit bedrijven moeten die trends, behoeften en vooral de informatie verspreid- en de kennis gedeeld worden’.

WSB WorldSkillsDe deelnemers welke door WSB getraind zijn, op de WSB locatie te Wolvertem, dingen mee om tot de beste schilder(s) wereldwijd gekroond te worden. De deelnemers kregen eerst een korte theoretische training om nadien in de praktijk zelf aan de slag te gaan met de WAGNER XVLP FC5000.

De Extra Volume Low Pressure (XVLP) spuittechniek kenmerkt zich door extra grote luchtvolumes en daarmee een hoge verfopbrengst bij een lage spuitdruk. De XVLP-techniek kan voor vele toepassingen worden ingezet en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Hierdoor is de techniek een zeer goed alternatief voor de borstel en roller en leent het zich ook voor schilders die nog nooit eerder hebben gespoten. De XVLP met haar drie FrontEnds leent zich voor een optimale applicatie voor verschillende materialen:

1) FineSpray: FrontEnd voor laag-visceuze en dunvloeibare materialen, zoals vernissen

2) StandardSpray: FrontEnd voor watergedragen en oplosmiddelhoudende lakken

3) WallSpray: FrontEnd voor dispersies en latexverven.

De leerlingen mochten allemaal ervaren hoe eenvoudig de XVLP in gebruik is en welk rendement ermee gehaald kan worden.

WSB wenst deze beloftevolle schilders veel succes bij deze WorldSkills én bij de rest van hun carrière! En natuurlijk veel plezier met het werken met WAGNER!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.