01:38
04-03-2015

Vouwen en schuiven: Nieuwe ruimten creëren

Er is een trend naar minder maar ruimere multifunctionele eenheden in plaats van tal van kleine kamers. Een voorbeeld hiervan is de open keuken die overgaat in de woon- en eetkamer. Maar wat te doen als er onverwachts bezoek komt en de keuken nog niet is opgeruimd? Of als vrienden overnachten en het home-office uit de logeerkamer moet verdwijnen? In zulke gevallen is een deur of een mobiele wand die snel discreet wordt dichtgetrokken enorm praktisch.

Dat is één van de redenen voor het succes van het draai-inschuifbeslag HAWA-Concepta 25/30/50. Inmiddels is hieruit een nieuwe innovatieve ontwikkeling voortgekomen: het vouw-inschuifbeslag HAWA-Folding Concepta 25. Met dubbele deuren kunnen nu zeer brede meubel- en keukenfronten worden afgesloten. Zo ontstaan hoogwaardige designoplossingen voor een moderne woon- of werkomgeving.

Verrassen
Hawa AG, bedenker en maker van deze innovatieve en multifunctionele beslagsystemen, brengt sinds bijna 50 jaar beweging in de meubelsector en verrast zijn klanten en partners keer op keer met geraffineerde en evenzo doordachte systemen en inrichtingsmogelijkheden.

Het unieke vouw-inschuifsysteem HAWA-Folding Concepta 25 is een combinatie van twee bewegingsvarianten, namelijk vouwen en schuiven. Op deze wijze kunnen zelfs brede, tot aan het plafond reikende kastfronten compleet worden geopend en in een nis aan de zijkant worden geschoven, en dit gelijkliggend met het corpus. Daarmee is HAWA-Folding Concepta 25 bij uitstek geschikt voor toepassing in multifunctionele ruimten en open wooneenheden.
Het systeem sluit nissen af en creëert zo onzichtbare bergruimte. In één handomdraai verdwijnt zelfs de complete keuken achter elegante houten deuren.

Inrichtingsmogelijkheden zonder grenzen
Met dit nieuwe vouw-inschuifbeslag zijn zowel constructies zonder meubelbodem tot aan het plafond mogelijk, maar ook fronten op halve hoogte vanaf het werkvlak tot aan het plafond. De uitvoeringen die tot aan het plafond reiken zijn ideaal voor inbouw voor een muurnis; hier reiken de deuren tot 20 millimeter boven de vloer en tot 40 millimeter van het plafond. Zo ontstaan bijvoorbeeld inloopkasten met een doorlopende vloer. Fronten vanaf het werkblad tot het plafond maken creatieve oplossingen mogelijk.

Ontwerp voor brede fronten
Het HAWA-Folding Concepta 25 is uitstekend geschikt voor toepassing bij brede kastfronten: met dit beslagsysteem vormt een keukenblok met vier standaard corpussen van elk 600 millimeter breed geen enkel probleem. Bij een maximum deurgewicht van 2 x 25 kilogram kan het gebruikelijke houtmateriaal worden gebruikt. De vouw-inschuifdeur is met één hand comfortabel te bedienen. Elke dubbele vouwdeur wordt gelijkliggend met de buitenzijde naast het corpus naar binnen geschoven. Tevens is er in de breedte nauwelijks ruimteverlies.

Comfortabele bediening en doordachte montage
Ook ten aanzien van het comfort en de bediening laat het nieuwe beslagsysteem niets te wensen over. HAWA-Folding Concepta 25 beschikt eveneens over de unieke Hawa schaartechnologie. Deze garandeert zelfs bij zware en grote deuren een rustige loop en veel gebruiksgemak. De dubbele deur kan bij het vouwen en inschuiven niet klemmen en het beslag beschikt over een geveerde, spelingvrije geleiding zodat storende geluiden tot een minimum worden beperkt. De tweede deur van het vouwdeurpakket wordt met een kogelgelagerd loopwerk opgehangen zodat ook bij intensief gebruik afzakken is uitgesloten.

Lees meer over: Hawa AG , nieuws items , ontwerp , Ruimte

Binnenwerk partners