Platform voor de interieurbouwbranche
Vooruit kijken: 4 interieurtrends in 2023

Vooruit kijken: 4 interieurtrends in 2023

De woningmarkt wordt weer wat rustiger. Maar toch zijn er nog voldoende mensen op zoek naar een nieuw huis of gaan ze binnenkort verhuizen. Er is een grote kans dat ze op zoek zijn naar een goed interieuradvies, zodat het nieuwe huis echt als een thuis gaat voelen. Nu we over de helft van 2022 zijn, is het daarom de hoogste tijd om alvast vooruit te kijken naar de interieurtrends van 2023. In dit artikel lees je 4 interieurtrends van 2023 die voor ieder huis geschikt zijn.

1. Duurzame en vintage meubels

Een duurzaam interieur creëren zie je nu al veel terugkomen in huizen. De vraag naar vintage meubels zal in 2023 nog meer toenemen. Naast dat het hergebruik beter voor het milieu is, spreekt het veel mensen ook aan dat hun meubels een karakteristieke uitstraling hebben. Ga dus vooral (of nog meer) langs tweedehandswinkels en kringlopen. Zo zorg je ervoor dat ze een persoonlijk en uniek interieur krijgen.

2. Kleur op de muur

Hoewel veel mensen nog voor een veilige muur kiezen, kan dit in 2023 echt niet meer. Kleur wordt dan ook de norm. En er gaat niet alleen een verflaag over de muren, maar ook kozijnen en deuren worden meegenomen. Dit kan in een accentkleur, maar een rustige kleur zoals lavendel is ook een goede optie!

3. Woonstijlen

Ook zie je in 2023 weer verschillende woonstijlen die het meest toegepast worden. Na heel wat jaren is de Scandinavische woonstijl nog steeds populair, maar ook de woonstijlen Bohemian en Maritiem worden steeds populairder. Combinaties van diverse woonstijlen gaan we in 2023 ook steeds meer zien.

4. Layered Spaces

Een paar jaar was een open interieur dé trend. Hierdoor is de woonkamer vaak in dezelfde ruimte als de keuken. Toch willen we in 2023 meer onderscheid tussen de verschillende ruimtes. Hierdoor is de trend Layered Spaces ontstaan. Je kunt deze trend toepassen door bijvoorbeeld divers kleurgebruik: varieer met lichte en donkere kleuren of gebruik materialen die zorgen voor een contrast. Ook zijn roomdividers een goede optie. Je kunt dan onder andere kiezen voor kamerschermen of ga voor een haard als roomdivider.

Moet er nog verbouwd worden?

Zijn er (potentiële) klanten die alvast bij jou zijn geweest voor interieuradvies, maar moeten ze nog beginnen met verbouwen? Geef ze dan, naast het advies op interieurgebied, nog een gouden tip mee: huur rijplaten waar de zware vrachtwagens overheen kunnen rijden. Het gaat dan specifiek om composiet rijplaten niet om draglineschotten huren. Met composiet rijplaten zorgen ze ervoor dat flora en fauna intact blijven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.