Platform voor de interieurbouwbranche
Voorkleuren met het mooiste resultaat en gemakkelijker dan ooit

Voorkleuren met het mooiste resultaat en gemakkelijker dan ooit

Wie DOMOTEX 2019 in Hannover heeft bezocht, kan het niet ontgaan zijn. De nieuwste telg in het leveringsprogramma van Rubio Monocoat heet Pre-Aging en biedt een uitermate doeltreffende manier van voorkleuren. Zo krijgt een nieuwe vloer met het grootste gemak een oude look. We spreken met directeur en eigenaar van Rubio Monocoat Nederland, Lex Schaap, over deze nieuwe productlijn.

“Voorkleuren wordt meestal gedaan met beits, meestal reactief of watergedragen. Het nadeel daarvan is bekend, veel aanzetten, overlapping en kleur vervagen. Met Rubio Monocoat Pre-Aging zetten we een productlijn in de markt in maar liefst 10 trendy kleuren, waarbij deze problemen verleden tijd zijn”, opent Schaap het gesprek.

Stabiel en makkelijk reproduceerbaar
“RMC Pre-Aging ziet eruit als reactief en kan gewoon met een Woodboy aangebracht worden. Daarbij heb je geen last van aanzetten, overlap en kleurvervaging. Het product werkt op alle houtsoorten en werkt beter dan de laatste generatie reactieve beitsen”, vervolgt Schaap zijn verhaal. “Het kleurprogramma strekt van een lichtere naar een donker gerookte uitstraling, waarbij kleuren ook nog eens onderling mengbaar zijn, geheel naar wens van de klant. Verder zit er in het kleurengamma een aantal vergrijsde varianten – ook mengbaar – en allemaal goed voor een diepe kleuring met subtiele accenten.”

Een groot voordeel van RMC Pre-Aging is dat Oil Plus 2c van Rubio Monocoat als eindafwerking toegepast kan worden. Schaap legt uit: “Oil Plus 2c is niet gebaseerd op een verzadigingsprincipe, maar gaat een reactie aan met de houtvezel. In plaats van een film met een open toplaag over de vloer aan te brengen, werk je met Oil Plus 2c vanuit een moleculaire verbinding tussen het hout en de olie. De houtstructuur blijft onaangetast en de vloer is optimaal beschermd. Oil Plus 2c en Pre-Aging gaan hand in hand, waardoor de mooie voorkleuring ook mooi blijft. Pre-Aging werk stabiel en is goed reproduceerbaar, zeker in combinatie met Oil Plus 2c, dat voor een uitstekende vlekresistentie zorgt.”

Ook het beste van fineer wordt benadrukt
Gevraagd naar de uitwerking van RMC Pre-Aging op fineer, antwoordt Schaap: “De mooie producteigenschappen van fineer komen nog beter tot hun recht met dit product. Er gaat een wereld aan nieuwe mogelijkheden open met verrassende, nieuwe kleureffecten.” Sinds 15 januari is RMC Pre-Aging volop leverbaar, in flessen van 100 ml en 1 liter en jerrycans van 5 liter en 25 liter.

Over Rubio Monocoat
Met twee fabrieken – waarvan één met hoofdkantoor – in het Belgische Izegem, bedient Rubio Monocoat de markt en levert het bedrijf alle benodigde support aan de professional in houtbewerking. Om verwerkers van hun producten goed beslagen ten ijs te laten komen, heeft men de Rubio Academy in het leven geroepen. Vragen als ‘wat betekent schuren volgens de regels van de kunst nu precies’, ‘met welke voorbehandeling bereikt men het gewenste resultaat op een bepaalde houtsoort’ en ‘waar moet rekening mee gehouden worden bij de keuze voor een bepaald product’, wordt uitvoerig antwoord gegeven tijdens de trainingen die specialisten verzorgen in de Rubio Academy.  

Tekst: Jan Mol  Beeld: Lenzer

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.