Platform voor de interieurbouwbranche
Voor dit softwarehuis blijft de focus op jachtbouw en complexere interieurbouw de juiste keuze
TOPSOLID Belgium focust in Nederland op de jacht- en scheepsbouw en de complexere interieurbouw. (Yacht Moskito by Heesen Yachts / Beeld:David Churchill, provided by Twans).

Voor dit softwarehuis blijft de focus op jachtbouw en complexere interieurbouw de juiste keuze

De Houtpro+ bood exposanten de gelegenheid om een zeer verscheiden publiek aan te spreken: van de ZZP’er tot de grotere interieurbedrijven. Bovendien werd nog maar eens duidelijk hoeveel verschillende softwarepakketten er aangeboden worden voor het tekenen van ontwerpen en het aansturen van machines. TOPSOLID Belgium zette er met TopSolid’Wood zijn geïntegreerde CAD/CAM-softwarepakket voor de houtindustrie opnieuw in de kijker. Hun focus lag net als voorheen op de niches van de jacht- en scheepsbouw en de complexere interieurbouw.

Boris De Doncker staat samen met zijn collega’s van TOPSOLID Belgium in voor de implementatie van TopSolid’Wood bij de klanten in België en Nederland.

TOPSOLID is één van ’s werelds grootste ontwikkelaars van geïntegreerde CAD/CAM-software. Sinds 2020, na de overname van trouwe partner 4D Services, heeft het softwarehuis ook een eigen filiaal in België: TOPSOLID Belgium.

“Met ons team volgen we de Belgische markt van de verspaning, het design, de houtbewerking en de staalconstructie heel nauw op. In Nederland ligt de focus als vanouds op de jachtbouw en de complexere interieurbouw. De keuze om op deze niches te mikken was de enige juiste. Op de HoutPro+ konden we opnieuw vaststellen, hoeveel verschillende softwarehuizen er een eigen tekenpakket aanbieden”, stelt business development manager Boris De Doncker.

“Met dit product bieden we een oplossing, die perfect op de wensen en behoeften van houtverwerkende bedrijven afgestemd is. Het is trouwens één van de meest gebruikte geïntegreerde CAD-CAM-softwarepakketten binnen de jacht- en scheepsbouw in Nederland. Dat betekent ook dat bij een project meerdere tekenaars of zelfs partners van verschillende bedrijven eenvoudig kunnen samenwerken en communiceren, omdat ze allemaal eenzelfde softwarepakket gebruiken. Uiteindelijk kunnen die tekenaars hun ontwerpen volledig in 3D uitwerken en voor de eindklant visualiseren. Daarna wordt de CNC-machine vanuit dit ontwerp digitaal aangestuurd.”

Op de HoutPro+ zette TOPSOLID Belgium de geïntegreerde CAD/CAM-software TopSolid’Wood voor de houtindustrie nog eens in de kijker. (Photo provided by Da Capo)

Netwerken en contacten leggen

Het team van TOPSOLID Belgium kan terugblikken op een geslaagde editie van de HoutPro+. “In vergelijking met de vorige editie van dit trefpunt voor houtverwerkend Nederland hadden heel wat bedrijven gekozen voor een kleinere standruimte en minder live demonstraties. Toch was er heel wat animo op de beursvloer, waar een grote verscheidenheid aan bezoekers aanwezig was”, geeft De Doncker aan. “Voor ons was het de ideale gelegenheid om met bestaande klanten te netwerken en hun bevindingen met onze software te bespreken. We legden ook contacten met nieuwe prospects, die we nu één voor één zullen bezoeken om hun behoeften en onze oplossingen verder te bekijken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.