Platform voor de interieurbouwbranche
Voor de derde keer op rij! De prestigieuze Factory of the Future award is voor…

Voor de derde keer op rij! De prestigieuze Factory of the Future award is voor…

Ontwikkeling en ontplooiing van talent heeft altijd een belangrijke rol gespeeld

Van Hoecke uit Sint-Niklaas, verdeler van Blum meubelbeslag en fabrikant van o.a. de innovatieve en bekroonde TA’OR BOX lade ontving in maart voor de derde keer op rij de prestigieuze Factory of the Future award. Een bekroning die wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende, technologisch ondersteunde, toekomstgerichte Belgische bedrijven uit de maakindustrie. 

“Uiteraard zijn we opgetogen dat we ons opnieuw voor drie jaar een Factory of the Future mogen noemen”, vertelt CEO Peter Van Hoecke. “Het blijft een mooie erkenning voor alle inspanningen die we gedaan hebben om een flexibel, dynamisch en toekomstgericht bedrijf te worden en te blijven. We zijn er ons heel erg van bewust dat onze prioriteit niet alleen bij vandaag ligt, maar ook en vooral bij de toekomst.” 

Als familiebedrijf wil Van Hoecke relevant blijven, maar ook de verantwoordelijkheid nemen voor alle mensen die er werken, de producten die worden gemaakt én de klanten die worden bediend. Om dat te kunnen blijven garanderen, is groei vanzelfsprekend noodzaak! 

“De eerste Factory of the Future Award die we kregen, was een bekroning voor een immense transformatie die we hadden gedaan: van verdeler van meubelbeslag voor de lokale markt tot producent op internationaal niveau.” 

Deze award intussen voor de derde keer in ontvangst mogen nemen, is hét bewijs bij uitstek dat hun innovatie elk jaar werkt. “De afgelopen jaren kwam er een flink aantal extra uitdagingen op ons pad door de onverwachte komst van de COVID-pandemie”, verklaart Peter. “Toch blijven we constant in de weer om onze processen te optimaliseren en willen we flexibel blijven om ons productieproces te verrijken met evoluerende technologieën. Dat doen we niet alleen in functie van de kwaliteit van het eindproduct, maar ook ten gunste van het milieu, de verwachtingen van onze klanten en onze medewerkers.” 

Het succes van een bedrijf hangt ook, en vooral, af van de werknemers. “Ontwikkeling en ontplooiing van het talent dat we in huis hebben, heeft bij Van Hoecke altijd een belangrijke rol gespeeld”, verklaart de CEO. “We kijken naar de vaardigheden en het potentieel van onze mensen en proberen ontwikkeling van beneden naar boven te laten stromen, in plaats van van bovenaf dingen op te leggen. Ik geloof dat deze cultuur onze toekomstbestendigheid waarborgt. Deze Factory of the Future is daarom niet enkel een award voor Van Hoecke, maar voor elk van onze 330 medewerkers die iedere dag het beste van zichzelf geven voor onze klanten.”

OVER VAN HOECKE 

Het Belgische familiebedrijf Van Hoecke uit Sint-Niklaas is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. Als verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum aan keuken- en interieurbouwers in de Benelux, is het al jaren marktleider.
Daarnaast creëerden het bedrijf samen met ORGALUX een eigen merk van lade-indelingen en keukenhulpjes. Sinds 2014 brengt Van Hoecke onder het merk TA’OR een eigen, industrieel vervaardigd, houten ladesysteem op de markt. Met de eigen merken kijkt Van Hoecke ook verder dan de grenzen van Benelux en voert het reeds uit naar Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Dankzij de inzet van meer dan 300 enthousiaste medewerkers en lopende investeringen in technologie en automatisering groeit het bedrijf jaar na jaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.