Platform voor de interieurbouwbranche
Volledig natuurlijke lak
De Invisible Protector is gebaseerd op plantaardige hars.

Volledig natuurlijke lak

Zusje van beroemde olie verdient platform

Bij de naam Rubio Monocoat denken interieurbouwers vrijwel meteen aan het paradepaardje, Rubio® Monocoat Oil Plus 2C. Het bedrijf maakt echter ook een stand alone lak, bedoeld voor de ultieme onbehandelde look. Vestigingsleider Sjoerd Bos: “Wij staan voor onze olie, maar dankzij onze Rubio Monocoat Invisible Protector kunnen onze klanten voor alle afwerkingsproducten op één adres terecht.”

De lak garandeert een onbehandelde look, ook bij lichte en donkere kleuren.

Waarom zouden meubelmakers voor lak kiezen, als Rubio® Monocoat Oil Plus 2C zo’n goed product is? Volgens Bos is dit een kwestie van smaak. “Olie trekt in de poriën van het hout, daardoor wordt het hout altijd iets donkerder terwijl de lak een laagje over het oppervlak vormt. Dit garandeert een onbehandelde look, ook bij lichte en donkere kleuren.” Belangrijk om te weten: Rubio Monocoat Invisible Protector is een stand alone product, dat niet over de olie
aangebracht kan worden. 

Onderdeel van duurzaamheidsstreven

De Invisible Protector is geen nieuw product, maar een vast onderdeel van het Rubio Monocoat gamma. “Olie staat bij ons altijd centraal, maar we zijn ook trots op onze lak. Dit is in feite een zusje van Rubio® Monocoat Oil Plus 2C. Het product is gebaseerd op plantaardige hars en dus een volledig natuurlijk product, net als de oliën. Dit past in ons streven om alleen maar duurzame producten te leveren.” 

De lak wordt in drie lagen aangebracht en heeft volgens Bos een laag verbruik (12m2/L per laag), ook is het product zeer slijtvast. De droogtijd tussen de lagen is 3-4 uur en na de laatste laag 16-24 uur. Zoals al vermeld kan de lak niet gecombineerd worden met Rubio® Monocoat Oil Plus 2C. Een combinatie met Rubio Monocoat Pre-Aging is wél mogelijk. Deze niet-reactieve voorbehandeling op waterbasis, die beschikbaar is in tien kleuren, geeft een nieuwe vloer een oude look. Rubio Monocoat Invisible Protector verandert deze kleur niet.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.