Platform voor de interieurbouwbranche
HoutPro+

Volledig autonome productiecel en nog meer machineprimeurs

Homag is en blijft een van de topmerken binnen de Optimat Group.

Tekst | Stephanie Demasure

Beeld | Optimat Group

25 oktober 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De Optimat Group (voorheen Vens&Thiers in België en Klingelnberg-Klauss in Nederland) staat al jarenlang gekend als betrouwbare verdeler van hoogwaardige houtbewerkingsmachines. Het assortiment evolueert voortdurend, volgens de nieuwe noden en wensen van de vakman. De laatste nieuwkomers ontdek je onder meer op Houtpro+ in Nederland en tijdens de huisbeurs in november. Onder meer Heesemann, sinds kort verdeeld door Optimat Group, krijgt er een prominente rol.

Het doel van de Optimat Group is en blijft het ondersteunen van de professional door een aanbod van kwalitatieve houtbewerkingsmachines voor elke stap in het productieproces. Om die missie waar te maken, wordt uitsluitend met premium partner fabrikanten gewerkt. Met Heesemann wist de groep opnieuw een klepper toe te voegen aan het assortiment. “Dit Duitse topmerk van breedbandschuurmachines gebruikt premiumtechnologie en past daarmee bij de premium service waar we voor staan”, benadrukt Alexis Dirix, CEO van Optimat Group.

​De Drillteq V-310 is zeer breed configureerbaar en inzetbaar, en past zich zo aan de output en de noden van de gebruiker aan.

Fijn weerzien op Houtpro+

De machines van Heesemann gaan alvast mee op uitstap naar Nederland van 1 tot 4 november. De Optimat Group slaat dan zijn tenten – of liever zijn beursstand – op in ’s Hertogenbosch voor Houtpro+. Deze editie, die in 2020 moest plaats vinden, werd uitgesteld omwille van het coronavirus. Het Optimat-team is des te enthousiaster om hun assortiment te tonen en klanten te ontmoeten. 

Alexis Dirix: “We willen vooral duidelijk maken aan bezoekers dat we zowel voor kleinere schrijnwerkers als voor kmo’s en industriële klanten de passende machines hebben. Vroeger hadden we dat aanbod voor kleine ateliers veel minder. Nu kunnen we werkelijk elke interieurbouwer voorzien van een modern, efficiënt en kwalitatief machinepark, gepaard met een uitstekende service en software producten die de productie verder optimaliseren. Kortom: we willen de klant zoveel mogelijk ontzorgen.”

Naast de breedbandschuurmachines van Heesemann stelt Optimat Group tijdens Houtpro+ in primeur de nieuwe verticale CNC-machine van Homag voor. De Drillteq V-310 is zeer breed configureerbaar en inzetbaar, en past zich zo aan de output en de noden van de gebruiker aan. Om het beste uit een goede machine te halen, is bovendien de nodige software nodig. Daarom organiseert Optimat Group aan zijn stand ook demo’s van Production Manager, een softwareoplossing van Homag, in samenwerking met R.A.S., hun voorkeurspartner voor CAD/CAM-toepassingen.

Met Heesemann wist de groep opnieuw een klepper toe te voegen aan het assortiment. (Beeld: Weber Fotodesign)

Huisbeurs toont kracht van automatisatie

De nieuwe machines – en veel meer modellen – kan je ook ontdekken op de huisbeurs bij Optimat Group, in Heule. Die gaat door van 17 tot 19 november in het Innovation Center. In het tonen van zijn kwaliteit en zijn kunnen gaat de machinespecialist in eigen huis nog een stuk verder. 

CEO Alexis Dirix legt uit: “Tijdens onze huisbeurs stellen we ook een volledig autonome productiecel voor met twee CNC’s, twee robots en een sorteercel. Die opstelling maakten we voor een klant en draait momenteel proef. Het is een uitgelezen kans om bezoekers van onze beurs te laten zien wat mogelijk is met automatisering. De CNC’s van Homag voorzagen we van een eigen automatisatieconcept, op maat van de klant en zijn productieflow. Daarmee willen we ons nog meer profileren als technologiebedrijf en als partner om de uitdagingen van vandaag te beantwoorden. Denk maar aan het vinden van geschikt en het efficiënt verwerken van grote volumes kwalitatief. Automatisering is het antwoord en wij staan graag mee aan de knoppen.”

HAL 1 – STAND 1330  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht