Platform voor de interieurbouwbranche
Vol en informatief programma. Plaatdagen succesvol

Vol en informatief programma. Plaatdagen succesvol

Een vol programma, interessante deelnemers, boeiende sprekers, maar vooral ook de mogelijkheid voor een gemoedelijke ontmoeting. Dit alles vat de Plaatdagen van De Groot Bewerkingsmachines, van 18 en 19 mei, aardig samen.

Bij binnenkomst gonsde het bij De Groot meteen van bedrijvigheid. Een groep bezoekers verzamelde zich rond de Rover A FT nesting machine voor een demonstratie. Anderen liepen rond in de kennisstraat. “Op de eerste dag waren 71 bedrijven aanwezig en hadden we behoorlijk wat aanspraak”, zegt Hans Bos van gereedschap specialist Festool. “Onze draagbare kantenlijmer wordt door veel verkocht. Hiermee maken wij rond werk en bijvoorbeeld werk in verstek mogelijk. Ook hier merken wij weer de interesse in dit product.”

Op zoek naar nieuwe machines

“Wij komen hier voor de gezelligheid, maar ook gericht om meer informatie te krijgen over de opdeelzaag waar wij interesse in hebben”, zegt interieurbouwer Frank. Het bedrijf is naarstig op zoek naar een nieuw pand om verder te kunnen groeien. “Dan komt er zeker een bij, om met minder handelingen meer werk te kunnen doen.” Winkelinterieurbouwer Roy heeft specifiek interesse in een Altendorf Hand Guard formaatzaag. “We zijn al sinds 20 jaar klant van De Groot en sommige machines zijn aan vernieuwing toe om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen, zoals het Hand Guard systeem.”

Voor het maken van plaatverbindingen voor meubels en kasten biedt Intelligent Fixings een innovatieve oplossing: de Peanut 1 plaatverbinders. Hierbij is slechts één verticale, 3-assige freesbewerking nodig voor een ijzersterke verbinding. Op de Plaatdagen toonde het bedrijf ook de Peanut 2 plaatverbinders. Hierin wordt hetzelfde principe toegepast, maar ontstaat een onzichtbare bevestiging. De Peanut 2 schroef je vast in het materiaal, met een schroeflengte naar keuze.

Software die meegaat met de workflow

Ook verschillende software aanbieders waren aanwezig, waaronder Vectorworks. Peter Waals: “Wij opereren wereldwijd, binnen verschillende sectoren. Ons programma is makkelijk te leren en te gebruiken. Het is eigenlijk een combi van veel pakketten in één. We gaan minder uit van data en meer vanuit de creativiteit van de gebruiker, met veel losse elementen waarmee van de grond af aan ontworpen kan worden. Dit ontwerp wordt vervolgens heel snel visueel gemaakt en kan meteen omgezet worden naar een productietekening. Als bedrijf gaan we uit van de behoefte van de klant, we gaan mee in hun workflow.” 

Volgens Patrick Harink van Ostermann voelt het altijd als thuiskomen bij De Groot. “Heel fijn dat het weer kan! De events van De Groot zijn altijd goed georganiseerd. Naast kantenband kunnen interieurbouwers bij ons ook terecht 

voor producten zoals lijmen en grepen. Dit weten ze niet altijd, maar kunnen wij hier mooi laten zien.” 

Een heel nieuw product was de kanten-organiser, waarop rollen kantenband bevestigd zijn. Het verrijdbare systeem kan eenvoudig bij een machine geplaatst worden om de invoer te vergemakkelijken.  

Ook branchevereniging CBM was aanwezig. Monique van Niekerk: “Wij willen heel concreet advies bieden. Zo vroeg iemand ‘ik heb mensen, maar geen team, hoe doe ik dit?’ Vanuit zulke vragen ontstaan onze nieuwe initiatieven, zoals de nieuwe training Persoonlijk Leiderschap. Deze 3-daagse cursus is inmiddels door de eerste 9 cursisten afgerond. Zij waren hier zeer enthousiast over.” 

Intensief vernieuwingsproces

Naast een hele lijst aan partners waren ook gastsprekers aanwezig. Op 19 mei werd het klantverhaal van Frits de Jong Interieurbouw gepresenteerd. Directeur Edo de Lange vertelde over de vernieuwingen die het bedrijf heeft doorgevoerd. 

“Om een klant te houden is een drietal dingen belangrijk: de kwaliteit van de samenwerking, de kwaliteit van het product en een concurrerende prijs. In alle gevallen is hierbij belangrijk dan het product in één keer goed is. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Samen met De Groot hebben we gepraat over onze plannen voor de toekomst, hierbij kwam naar voren dat wij nog meer mooie projecten willen doen. De capaciteit, om snel veel te kunnen produceren, en flexibiliteit waren belangrijk.” 

Om hierin stappen te zetten koos het bedrijf voor de Biesse Rover S FT CNC nestingmachine, die elk moment geleverd kan worden, en de Biesse Stream A, 

“Die loopt inmiddels als een zonnetje.” 

Ook een nieuw afzuiginstallatie werd door De Groot geleverd. “Al met al zijn we lang bezig geweest met dit project, ook om de software aan te laten sluiten op het proces en zo het aantal fouten in ons proces te minimaliseren. We hopen dat we hier straks de vruchten van gaan plukken!”

De aanwezigen op de Plaatdagen waren: Mafell, Altendorf, Vectorworks, Festool, Ostermann, Dynfos, Decolegno, Intelligent Fixings, Palettecad, Leitz, KMWE Toolmanagers, Koninklijke CBM, Biesse en Weinig.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.