Platform voor de interieurbouwbranche
Vloeren bepalen de sfeer. Hout kleuren, beschermen en onderhouden
Woodcream beschermt buitenhout.

Vloeren bepalen de sfeer. Hout kleuren, beschermen en onderhouden

“Interieurbouwers willen steeds vaker een compleet plaatje leveren, van de meubels, tot de vloer. Dat is logisch, want ik denk dat de vloer de sfeer in de ruimte bepaalt.”

Rubio Monocoat biedt met zijn producten de mogelijkheid om houten oppervlakken op elkaar af te stemmen, zoals bijvoorbeeld de keuken en de vloer. Alle houten oppervlakken kunnen met Rubio Monocoat behandeld worden. “Door ons uitgebreide kleurenpalet is er altijd wel een geschikte kleur te vinden.”

Onzichtbare bescherming van Invisible Protector.

Kleur en bescherming in één laag 

Rubio Monocoat bestseller Oil Plus 2C is een olie met een unieke eigenschap, omdat deze het hout kleurt en beschermt in één enkele laag. Het is een volledig groen en duurzaam product. Daardoor beschikt het product over diverse certificaten, en mag het zichzelf Food Contact Compliant noemen. Dit betekent dat Monocoat aangebracht kan worden op oppervlakken die met voedsel in aanraking komen. 

Bos: “Oil Plus 2C is uiterst eenvoudig in gebruik en onderhoud. Het is een bescherming en kleurolie in één, die heel breed toegepast wordt. Hiermee worden meubels, keukens, vloeren en gevelbekleding behandeld en zelfs trappenfabrieken gebruiken het.” Oil Plus 2C is er in 40 standaardkleuren en 13 trendkleuren. 

Onderhoudspakket vloeren.

Van kleur tot onbehandelde look

Rubio Monocoat staat bekend om de grote diversiteit aan kleuren die het merk aanbiedt. “Om hier kennis mee te maken zijn er vóór-geoliede houten kleurenstalen, maar ook vloeibare monsters in 20ml flesjes, en een speciaal dienblad met hierop 40 kleurstalen.” 

Verschillende klanten hebben met behulp van Rubio Monocoat een hoek ingericht waar de consument ook zelf met Monocoat producten aan de slag kan. Door een stukje hout te schuren, te bewerken en daarna mee te nemen. 

Naast kleur is de onbehandelde look momenteel volgens Bos erg trendy: “Hiervoor kan de klant bij ons terecht. In ons assortiment hebben wij al 15 jaar kleuren die hier zich zeer voor lenen, dit zijn de White 5%, Smoke 5%, Natural, en Mist 5%. Hiermee waren wij destijds de trend dus eigenlijk al voor. Een nieuw product om een onbehandelde look te verkrijgen is onze Invisible Protector. Wij nodigen professionals uit om hierover contact met ons te nemen.”

Voor buiten is er de Wood Crème, een waxcrème voor verticaal buitenhout. Bos: “Dit eenlaagse product voor buiten is bedoeld voor gevelbekleding en schuttingen et cetera. Het is semi-dekkend, zodat de structuur van het hout zichtbaar blijft. Ook dit product is eenvoudig aan te brengen en druipt niet bij het aanzetten.” Wood Crème is er in 26 kleuren en 1 semi transparante kwaliteit.

Belang van onderhoud

“Onderhoud is een belangrijk thema. We hebben een programma met allerlei verschillende soorten onderhoudsproducten, die 90% van de problemen tackelen. Deze zijn los beschikbaar. Men kan er dus voor kiezen om één enkel onderhoudsproduct te kopen voor de bijhorende toepassing, maar er zijn ook kant en klare pakketten.”

Zelf de producten van Rubio Monocoat ontdekken en uitproberen? Dat kan tijdens de beurs Prowood, van 17-21 oktober in Gent.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.