Platform voor de interieurbouwbranche
Visgraat, watervast, innovatieve ultramatte lak: MEISTER presenteert haar nieuw MEISTER Lindura-assortiment op de Carrefour International du Bois
MEISTER op de Carrefour International du Bois 2022

Visgraat, watervast, innovatieve ultramatte lak: MEISTER presenteert haar nieuw MEISTER Lindura-assortiment op de Carrefour International du Bois

Op de beurs MEISTER presenteerde haar nieuwe Lindura-assortiment. Daarnaast was er spannend nieuws wat betreft het assortiment Rigid Core-vloeren.

De duurzame houten vloeren uit het Lindura-assortiment hebben niet alleen wat betreft het uiterlijk een update gekregen, maar zijn vooral op technisch gebied verder ontwikkeld, en dankzij de talrijke nieuwe productkenmerken een zeer interessante keuze. De kasteelplanken uit de collectie HD 400 (12 natuurgeolied, 12 met ultramatte lak) zijn voorzien van een AquaStop-impregnering van de randen, wat ze tot 24 uur watervast en geschikt voor vochtige ruimtes maakt. Dat geeft nog meer zekerheid voor keuken en vloer, en maakt het mogelijk om ze ook als badkamervloer te gebruiken. Alle vloerproducten beschikken over een bewezen antibacteriële werking.

Het Lindura-assortiment wordt uitgebreid met visgraatopties in acht kleuren! (hier: Eik classic greige, 8931)

Ultramatte lak en lichtere Wood Powder

De geoptimaliseerde natuurgeoliede vloerdelen uit de ‘Weartec Nature’-serie creëren dankzij het ademend vermogen en vochtregulerende eigenschappen een gezond leefklimaat. Door de innovatieve ultramatte lak (Duratec Nature), die tot diep in de individuele poriën wordt aangebracht, ontstaat een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivingerafdrukeffect en een hoge bestendigheid tegen microkrassen en slijtage. Tegelijkertijd profiteert de gebruiker dankzij Duratec Nature van een unieke ultramatte look, waardoor een aangename sfeer wordt gecreëerd en de vloer zeer natuurlijk aandoet. Naast de olie en de lak is ook de voor het Lindura-assortiment zo kenmerkende Wood Powder herzien en wat betreft kleur geoptimaliseerd. De uitstraling is nu helderder, waardoor een harmonischer samenspel met het hout ontstaat. Ook wordt hiermee een meer natuurlijke en minder rustieke totaalindruk gecreëerd.

Geoptimaliseerde Wood-Powder-kleuren geven de Lindura-producten een meer natuurlijke en minder rustieke look. (Eik natuur champagne, 8922)

Nieuw visgraatformaat

Naast de twee kamerbrede kasteelplankformaten (2200 x 270 mm/2600 x 320 mm) is nu ook een verfijnder visgraatformaat verkrijgbaar (700 x 140 mm). De acht oppervlakken met ultramatte lak zijn qua kleur perfect om te combineren met de HD 400-collectie, maar kunnen ook goed individueel worden toegepast, als prachtige weerspiegeling van de visgraattrend in een duurzaam en hulpbronnenbesparend houten-vloerconcept. De houten vloeren uit het Lindura-assortiment zijn niet alleen interessant omdat we zuinig om moeten springen met onze beschikbare natuurlijke grondstoffen, maar ook omdat de vraag naar duurzame producten steeds verder toeneemt. In vergelijking met standaard lamelparket wordt voor de Lindura-producten slechts 1/8 van onze waardevolle hout als grondstof gebruikt.

Onder de 25 nieuwe Rigid-decors bevinden zich ook talrijke designs met synchrone poriën, zoals hier de Eik Hampstead 7397, houtdessin (MeisterDesign. rigid RL 400).

Designvloer MeisterDesign. rigid: nu met geïntegreerde contactgeluiddemping

Ook het assortiment watervaste Rigid-Core-vloeren van MEISTER is wat betreft de decors volledig herzien. In plaats van de drie MeisterDesign. rigid-collecties RD 300 S, RL 400 S en RB 400 S met in totaal 20 producten, kunnen klanten nu kiezen uit 36 varianten, waarvan 25 nieuwe ontwerpen. De Rigid-Core-vloeren met geïntegreerde contactgeluiddemping onderscheiden zich door de bijzondere stabiliteit en prachtige decors en zijn, net als alle andere MEISTER-vloeren, Made in Germany.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.