Platform voor de interieurbouwbranche
Vloeren

Vinylvloer zonder vinyl: de ecologische 4-in-1-vloer

MeisterDesign ‘vinylvloer zonder vinyl’ is het woon gezonde antwoord op traditionele vloeren van vinyl. Hij beschikt over alle voordelen van...

27 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

MeisterDesign ‘vinylvloer zonder vinyl’ is het woon gezonde antwoord op traditionele vloeren van vinyl. Hij beschikt over alle voordelen van een vinylvloer, maar dan zonder de vooral ecologische en technische nadelen. Zo is hij – in tegenstelling tot veel vinylvloeren – geurloos, vrij van weekmakers en hittebestendig.

De MeisterDesign vinylvloer beschikt over het keurmerk De Blauwe Engel en is 100 procent Made in Germany. Het ecologische 4-in-1-vloerconcept is simpel: er zijn achttien moderne decors die elk in vier verschillende technische varianten beschikbaar zijn. Dit maakt het voor de consument eenvoudig, omdat hij eerst het design kiest en dan beslist welke technische opbouw hem het beste bevalt of het beste in zijn budget past.

Galleria White 7322.

 

Dun en waterbestendig

MeisterDesign.flex is de perfecte waterbestendige, 5 millimeter dunne, renovatievriendelijke vloeroplossing en kan probleemloos worden gelegd in ruimtes met lichte oneffenheden in de vloer. MeisterDesign.comfort biedt op zijn beurt een waterbestendige, stille, 9 millimeter vloervariant met twee geïntegreerde lagen kurk, die voor een heel aangename, rustige akoestiek zorgen. Met brandveiligheidsklasse Bfl-s1 is deze designvloer heel aantrekkelijk voor veeleisende projecten.

Ecuran

De beide varianten MeisterDesign.life (5 millimeter) en pro (2 millimeter) hebben een dragerplaat van ecuran. Dat is het hoogwaardige composietmateriaal voor veeleisende vloeroplossingen. Het is gebaseerd op het zogeheten bio-polyurethaan, dat voor een groot deel wordt vervaardigd uit plantaardige oliën zoals koolzaad- of ricinusolie en in de natuur voorkomende minerale componenten zoals krijt. Dat maakt ecuran vrij van gezondheidsrisico’s, omdat er geen weekmakers, oplosmiddelen of chloor aan te pas komen. Beide vloeren zijn watervast en met gebruiksklasse 33 kunnen ze tegen een stootje. De life-vloeren van 5 millimeter kunnen tot 15 op 15 meter zelfs zwevend worden gelegd. En dat zonder het gebruik van uitzetprofielen. Bovendien zijn beide vloeren geschikt om in serres en veranda’s te leggen.

Kies uit veertien moderne houtdessins, van het luxueuze, donkere wilde eik en harmonische goudbruine tinten tot het Scandinavisch lichte polar eik en vier moderne tegelimitaties. Voor elke woonstijl is hier een passende vloer te vinden.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%