Platform voor de interieurbouwbranche
Vier nieuwe functionaliteiten voor de webshop
Kaindl beton art, één van de vele artikelen van Maiburg.

Vier nieuwe functionaliteiten voor de webshop

Online shoppen op je werk; geen probleem

“Steeds meer bedrijven in de interieurbouwsector maken gebruik van webshops, voor prijsvergelijkingen, bestellingen en orderinformatie”, zegt Jordi van Engelen, medewerker E-commerce van Maiburg. “Waar e-commerce voorheen een verkoopkanaal voor retail was, zien we nu ook al een aantal jaar een forse toename in e-commerce binnen business-to-business-omgevingen.”

Maiburg heeft de webshop verbeterd.

Onderzoek van Ipsos laat zien dat maar liefst 90% van de zakelijke bestellers het afgelopen jaar ook online goederen heeft besteld. Ook de toekomst van online b2b-bestellingen ziet er goed uit: De zakelijke besteller verwacht dat over vijf jaar gemiddeld 75% van alle bedrijfsaankopen online gedaan wordt. Daarnaast verwacht bijna de helft van de kopers over vijf jaar meer dan 90% online te bestellen.

Van Engelen: “Maiburg heeft een zeer compleet aanbod in materialen en technieken op gebied van lijmen, schuurmateriaal, plaatmateriaal en installatie en afwerking van vloeren. Maar we kijken verder dan alleen het aanbod. Onze gepassioneerde mensen, met de benodigde (applicatie)kennis en jarenlange ervaring, helpen je graag vooruit. Onze diensten blijven wij daarom voortdurend optimaliseren.” 

Ook Maiburg helpt professionals, zeker in het kader van bovengenoemde trends, online graag verder. Met de Maiburg-webshop is het bestellen van juiste producten volgens Van Engelen nog overzichtelijker en makkelijker. “Wij bieden ook inzicht in de persoonlijke nettoprijs van de klant en de actuele voorraadstatus van producten. Vakmensen gebruiken het platform daarnaast om eenvoudig offertes aan te vragen en herhaalbestellingen te plaatsen.”

Nieuwe functionaliteiten

“We hebben iets te vieren!”, zegt Van Engelen enthousiast. “Er zijn diverse nieuwe functionaliteiten beschikbaar gekomen voor onze klanten. Met een login op de Maiburg-webshop beschikken zij snel, eenvoudig en 24/7 over alle informatie. Zo kunnen we hen nog beter vooruit helpen. Dát is wat ons drijft en waar wij gelukkig van worden.” 

De webshop is nu nog overzichtelijker.

De vernieuwingen op een rijtje: 

• Exacte voorraadhoeveelheden en levertijden zijn direct zichtbaar;

• Het is mogelijk om opmerkingen toe te voegen op orderregelniveau;

• Het online assortiment is uitgebreid met artikelen die eerst alleen via de salesafdeling besteld konden worden;

• De gebruiker kan favorietenlijsten aanmaken en zo eenvoudig herhaalbestellingen plaatsen.

Webshop biedt meerwaarde

Steen Interieurbouw uit het Friese Marrum gebruikt de webshop van Maiburg dagelijks met tevredenheid: “Vooral het gemakkelijk en overzichtelijk zoeken van artikelen en daar direct de netto verkoopprijzen en voorraadniveaus van kunnen bekijken, biedt ons de meeste meerwaarde om snel en makkelijk te kunnen werken”, aldus Paul Steen. “Wij vinden de webshop compleet en bestellen daarom graag bij Maiburg. En mocht het een keer nodig zijn, dan zijn de medewerkers er ook nog gewoon voor persoonlijk advies hoor!”

Ook interesse in 24/7 toegang tot alle artikel- en orderinformatie op één plaats? Maak eenvoudig een account aan op de website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.