Platform voor de interieurbouwbranche
Vier dagen HoutPro+: ‘Het juiste programma op de stand prikkelt de nieuwsgierigheid’

Vier dagen HoutPro+: ‘Het juiste programma op de stand prikkelt de nieuwsgierigheid’

‘Een krachtige reünie van houtverwerkend Nederland’, zo omschrijft de organisatie de recente editie van HoutPro+ die van 1 tot en met 4 november in de Brabanthallen, Den Bosch plaatsvond. Dat iedereen vijf jaar na de laatste editie de behoefte had om elkaar weer te ontmoeten en informatie te delen, blijkt uit de vele positieve reacties die tijdens en na deze vakbeurs te horen waren.

CBM vond de beurs vooral een mooi moment om weer bij te praten. “Veel van onze business partners en enkele leden stonden zelf ook op de beurs. Daarom werd er tijd vrij gemaakt om deze bedrijven op hun eigen stand te bezoeken en bij te praten over de huidige en toekomstige ontwikkelingen.” De branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie had tijdens de derde beursdag samen met CBM Jong Management een goed bezochte borrel georganiseerd. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

Visie

Waar het de eerste dag nog redelijk gemoedelijk was, daar viel de drukte op de andere drie beursdagen in positieve zin op. Vanzelfsprekend was er bij de ene stand meer traffic dan bij een ander, maar vaak heeft dat te maken met de uitstraling van de stand plus de actieve houding van standhouders. Zo was de publieke belangstelling bij PaletteCAD voor meerdere beursbezoekers opvallend. De positieve en actieve uitstraling van het team van deze softwarespecialist zorgde voor veel aandacht. Voor veel mensen een reden om even stil te staan, een foto te maken of om een kijkje in de keuken te nemen. Beursbezoeker Niels de Vries uit Enschede gebruikt zijn mobieltje om de hectiek vast te leggen en begint te lachen als hem naar zijn mening wordt gevraagd. “Om eerlijk te zijn, kende ik PaletteCAD niet, maar dit prikkelt wel mijn nieuwsgierigheid. Wat is er zo bijzonder aan hun software? Ook ben ik benieuwd naar hun visie over hoe je jezelf als exposant op een beurs presenteert. Hier kan iedereen iets van leren.”

Onzekerheden

Axel V. de Graaf, lid van de adviesraad bij HoutPro+, kijkt met volle tevredenheid terug. “Afgelopen voorjaar hebben we de knoop doorgehakt om de beurs definitief door te laten gaan. Ondanks het feit dat er nog er veel onzekerheden waren. Ik bedoel: stel dat bezoekers vanwege coronamaatregelen mondkapjes moesten dragen, dan was de helft thuis gebleven. Nu staan we daar minder bij stil, maar een paar maanden geleden was er nog een andere werkelijkheid en was het voor niemand duidelijk of er dit najaar een nieuwe coronapiek zou ontstaan.”

Vijf jaar lang moest de interieurbouw- en houtbranche het dus zonder vakbeurs stellen. Dat was te lang, zo beaamt De Graaf. “Toen de knoop was doorgehakt en de datum was vastgelegd, zeiden we als organisatie tegen elkaar: wie A zegt, moet ook B zeggen. Het gevoel was goed, maar de toekomst onzeker. We zijn doorgegaan, hebben niet alles op normale wijze kunnen regelen, maar kijk naar het resultaat: wat er ondanks de onzekere aanloop is neergezet, daar mag iedereen trots op zijn. De komende maanden gaan we met de adviesraad alle reacties evalueren en richten we het vizier vervolgens op de toekomst. Het doel is nu om over drie jaar opnieuw een beurs te organiseren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.