Platform voor de interieurbouwbranche
Vertrouwen als basis voor aanschaf nieuwe kantenaanlijmer

Vertrouwen als basis voor aanschaf nieuwe kantenaanlijmer

Wie kiest voor een nieuwe machine, zoekt niet alleen kwaliteit, maar maakt tevens een keuze op basis van vertrouwen en service. Atse Blei, eigenaar van TDN (Timmerbedrijf Duo Nederland) kwam vijftien jaar geleden in contact met Molendijk Houtbewerkingsmachines en koos bij de recente aanschaf van een kantenaanlijmer opnieuw voor deze leverancier.

Als toeleverancier van de interieurbouw is het voor Blei essentieel om met moderne computergestuurde machines optimale kwaliteit te bieden. “Wij doen geen montage, maar zorgen dat alles prefab gemaakt is en als pakketjes de deur uit gaat. Het gaat om compleet meubilair voor woningen van particulieren zoals keukens en inloopkasten, maar bijvoorbeeld ook een serie bureaubladen en pantry’s voor bedrijven. Wat voor een interieurbouwer te veel (repeterend)werk is, nemen wij uit handen.”

GluJet verlijmdeel met nulvoegtechniek.

De relatie TDN en Molendijk

Houtbewerkingsmachines dateert van alweer vijftien jaar geleden. Blei was op zoek naar een nieuwe CNC-machine die voldeed aan de eisen van de moderne tijd. “De koppeling met het 3-D tekenprogramma Pythawas voor ons van belang. Wij hadden een voorkeur voor een Duitse of Oostenrijkse machine, omdat deze vaak kwalitatief sterker zijn. Vandaar de bewuste keuze voor HolzHer. Vanwege de capaciteiten van de machine, maar ook vanwege de service van Molendijk Houtbewerkingsmachines.”
Later kocht Blei ook een kantenaanlijmer van HolzHer bij Molendijk Houtbewerkingsmachines. “Ons team is gewend om met dit merk te werken, dus waarom zouden we bij aanschaf van een nieuwe machine voor een ander merk kiezen. Ja, natuurlijk hebben we ons georiënteerd, maar we kwamen uiteindelijk alweer vrij snel bij HolzHer uit. We kozen voor de Accura 1554 met PU-lijm inclusief optische nulvoeg techniek. Dat zorgt voor een dunnere lijmnaad. Plus een retoursysteem type 5920 van hetzelfde merk. Hierdoor kan één man de machine bedienen waardoor er niet direct in personeel hoeft te worden geïnvesteerd.”

In overleg met Martijn Molendijk is een aantal zaken in het voortraject serieus afgewogen. “Ik wilde geen stikstoftanken geen losse onderdelen. Maar wel graag de mogelijkheid om gemakkelijk bij de onderdelen te komen. Dus een machine met een ruime opzet. Martijn is op locatie komen kijken en in overleg met hem heeft onze werkplaats een andere, betere logistieke indeling gekregen. Nee, echte problemen hebben we met deze machine niet gehad. Martijn is echter dusdanig deskundig en ervaren dat hij door de telefoon aan het geluid kan horen wat de oorzaak van de storing is. Die kennis en kunde waren juist voor ons belangrijk om weer met hen in zee te gaan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.