Platform voor de interieurbouwbranche
Vertrouwen als basis voor aankoop nieuwe machine

Vertrouwen als basis voor aankoop nieuwe machine

De aanschaf van een goede machine is vers één. De keuze voor de juiste fabrikant of leverancier is een ander verhaal. Service, maar vooral vertrouwen hebben is essentieel. Het gaat ten slotte om een investering op lange termijn.

Bij bouw- en interieurbedrijf Goetheer & Huissoon BV ging men bij de aanschaf van een nieuwe CNC-machine niet over één nacht ijs. Het Zeeuwse bedrijf gaat bijna geen uitdaging uit de weg, maar werkt bij voorkeur aan uitdagende projecten waar vakmanschap in zit. Verbouwingen, renovaties, aanbouw, maatwerk interieur en nog veel meer. Zowel voor particulieren als bedrijven, maar ook bij zorg- of onderwijsinstellingen.

Het is vooral de combinatie van bouw en interieur waarmee Goetheer & Huissoon zich onderscheidt. Daarbij is het gebruik van moderne machines en apparatuur essentieel.  “Dankzij goede contacten uit het verleden kwam ik bij Martijn Molendijk van Molendijk Houtbewerkingsmachines BV uit”, aldus directeur Matjan Minnaard.

“Vijf jaar geleden nam ik weer contact met hem op omdat we op zoek waren naar een passende CNC-machine. Zijn advies was: koop geen nieuwe, maar kies voor een tweedehands. Leer daar mee werken, kijk wat je nodig hebt en koop dan pas een nieuwe machine. Een eerlijk en oprecht advies. Bovendien bood hij aan om ons te begeleiden in het gebruik van de tweedehands machine.”

In eerste instantie had het team van Goetheer & Huissoon niet voldoende werk om deze machine continu te laten draaien. Minnaard besloot daarom om andere partijen, zoals collega interieurbouwers, te benaderen en bood aan om onderdelen te bewerken.

“Een goede keuze. Zowel ons eigen werk als opdrachten via collega-bedrijven zijn fors toegenomen. Afgelopen jaar liepen we tegen onze grenzen aan en bleek dat we een opdeelzaag nodig hadden. Ik nam opnieuw contact met Martijn op en toen gaf hij het advies dat het tijd werd een nieuwe, moderne 5-assige CNC-machine te kopen waarin al een opdeelzaag verwerkt zat. Ik ging mee in deze mening. Natuurlijk koos ik opnieuw voor Molendijk Houtbewerkingsmachines BV vanwege de optimale service en vanwege het enorme vertrouwen dat wij als bedrijf in hun hadden. Dat is een gevoel gebaseerd op positieve ervaringen. Juist dat aspect is essentieel bij een dergelijke investering. Eind december was de koop rond en aan het begin van de zomer is deze geleverd en geïnstalleerd. Ja, deze CNC-machine is speciaal op maat gemaakt. Er zijn een aantal opties toegevoegd zoals een extra vacuümpomp.”

Uitvoering: 24-spindelige boorkop, inclusief groefzaag.

 

Minnaard erkent dat hij inmiddels veel kennis over machines heeft, maar dat met name op het gebied van software hij vertrouwde op het advies van Martijn Molendijk. “Hij verzorgde een basistraining en adviseerde vervolgens om de machine in de praktijk te gaan gebruiken en bij vragen of problemen gewoon contact op te nemen. Uiteindelijk gebeurt dat vrij weinig. De training was duidelijk en de machine is bijzonder gebruiksvriendelijk. Natuurlijk heb ik voor de aanschaf ook met de medewerkers gesproken en hen de diverse keuzes voorgelegd. Zou er niet voldoende draagvlak zijn, was deze investering echt niet doorgegaan, maar ook zij waren enthousiast.”

Nog steeds levert Goetheer & Huissoon werk af bij collega-bedrijven. Ook zij zijn volgens Minnaard te spreken over het resultaat. “De diversiteit in werk is groot. Van het frezen van slotgaten tot het maken van kastonderdelen. Wij kunnen nu nog sneller en secuurder werken. Daarmee is iedereen content.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.