Platform voor de interieurbouwbranche
Vernieuwing Theaterzaal De Valkaart met de beste akoestische kwaliteiten

Vernieuwing Theaterzaal De Valkaart met de beste akoestische kwaliteiten

Bij een bruisende gemeente  hoort uiteraard een succesvolle theaterzaal.  De oude theaterzaal De Valkaart dateerde van 1994, een update drong zich dus op. De werken gingen in maart 2022 van start en werden in januari 2023 voltooid door Detrac NV. 

De gemeente koos voor hedendaagse zaal met mooie en frisse look van ontwerp van Bureau Adam van Antwerpen .  Uitvoering werd toevertrouwd aan de Firma Detrac , algemene bouwonderneming met geïntegreerde schrijnwerkerij.  

Van bij ontwerp was voor bouwheer en architect het beste akoestisch comfort  voor veelzijdig gebruik van deze schouwburg van groot belang.  Tegelijk  moest de hoogwaardige akoestische oplossing ook passen in een duurzaam en eigentijds theaterontwerp. 

Uiteindelijk werd gekozen uit de vele akoestische oplossingen van  Triplaco voor een nieuw gelanceerde product van 2022 : Ls m :  massieve latten Hévéa op zwart akoe vilt

Deze innovatieve plaat Ls m bestaat uit een basisplaat van een akoestisch zwarte hoogwaardige BICO PET viltplaat van 12mm dikte (2400gr/m²) met hoogwaardige absorptieprofiel.  Daarop zijn massieve Hévéa latten verlijmd van 31mm breedte en 18mm hoogte. Tussen deze latten is een intersectie van 18mm. Dit zorgt enerzijds voor garantie van maximale absorptie  (alpha w= 0.95 : nl hoogste klasse A absorptie plaat in deze opstelling) en anderzijds een zeer rustige esthetiek door dat de breedte van de tussenvoeg dezelfde is als hoogte van de lat nl 18mm. Hierdoor krijgt de wand een massieve look vanuit verschillende kijkhoeken en toch is er een breedband hoogabsorptief profiel van deze wand.  Bijhorende Hévéa platen werden gebruikt voor deurkaders ,inliggende  handgrepen met geïntegreerde LED verlichting naar ontwerp Bureau Adam en plint en retour details. Kortom een volledig geïntegreerde oplossing was  mogelijk met verschillende plaatmaterialen van Triplaco.

Samenwerking tussen fabrikant Triplaco , aannemingsbedrijf Detrac en architect Bureau Adam verliep zeer vlot waardoor de volledig vernieuwde  zaal kwalitatief opgeleverd kon worden binnen het jaar na start van de werken.

Eén van de grootste troeven van dit product is de lage TCO door het feit dat het produkt zeer éénvoudige’, snelle en kwalitatief geplaatst kan worden.  Het product heeft een hoogte van 3030mm en gevoegkante lange zijden. Namelijk de naad wordt overlapt door een half opgelijmde massieve lat.

Hier werd voor massieve latten in Hévéa gekozen met een matte Natural Oil van Rubio Monocoat afwerking .  Hierdoor werd een zeer hedendaagse look van de zaal bekomen.

Deze zaal zal zeker andere ontwerpen van gelijkaardige schouwburgen inspireren.

Deze realisatie  in een schouwburg omgeving  is een mooie aanvulling  van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en privategebouwen:  administratieve centra  (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects)  ,  congrescentra  (oa Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind),  WZC of andere Zorgcentra  (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met  Aaprog  en Boeckx Architects),  Auditioria  (oa Deloitte HQ Auditiorium  

Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects) , sportcentra  (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS) ,  Scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect ) …  .

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen.

Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren

om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  Hoogwaardig fineer van Decospan, massieve of decolatten op vilt,  lak,  Ntgrate vinyl of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. 

Onze Visie:

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor

de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Onze Missie:

Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing.

Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners 

garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.

Onze productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk

akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in

onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel  tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.