Platform voor de interieurbouwbranche
Vernieuwd pocketdoor-schuifbeslagsysteem verhoogt comfort voor installateur en gebruiker
Plaatsbesparend en elegant: Nisoplossing met Hawa Porta 60/100 HMT.

Vernieuwd pocketdoor-schuifbeslagsysteem verhoogt comfort voor installateur en gebruiker

Vandaag introduceert de fabrikant van schuifdeurbeslag voor gevel- en interieurtoepassingen alsook voor meubilair met de Hawa Porta 60/100 HMT een veelbelovende upgrade van deze succesvolle klassieker voor nismontage. Dit systeem garandeert een eenvoudige en snelle installatie, maar ook een ongekend gebruiksgemak dankzij de push-to-open bediening met zelfinloop.

In hedendaagse nieuwbouw- en renovatieprojecten kiezen architecten en bouwheren bewust voor een interieur met zoveel mogelijk vrije ruimte en openheid. Daarbij worden draaideuren steeds vaker vervangen door schuifsystemen in hout of glas. Voor die toepassingen vindt men bij Hawa steeds weer een gepaste oplossing. 

De Push-to-open bediening met zelfinloop tilt het comfort voor de gebruiker naar een hoger niveau.

De doordachte systemen van het Hawa Porta deurbeslag, wereldwijd bekend als allrounder onder de schuifdeursystemen, hebben alvast sterke troeven voor al wie op zoek is naar een comfortabel schuifsysteem. 

“Met de nieuwe Hawa Porta 60/100 HMT bieden we de klanten betaalbare en eenvoudig te monteren oplossingen voor schuifdeuren met nismontage”, geeft Geert Lesage, verantwoordelijke Benelux bij Hawa Sliding Solutions AG, aan.
“Door de beperkte inbouwmaten kan dit schuifdeurbeslag snel en eenvoudig in een nis of aan het plafond gemonteerd worden, nu zelfs elegant in het plafond geïntegreerd worden. Met montagesets wordt de deur zonder rail, beslag en gereedschap probleemloos in de nis gemonteerd nadat alle bouwwerkzaamheden afgerond zijn.” 

Met montageset voor de veilige nismontage na voltooiing van de bouwwerken.

Snelle montage, lang leven

Hawa Porta 60/10 HTM maakt het leven van de installateur eenvoudiger. De deur kan immers zonder gereedschap gemonteerd worden en als de montagesets niet gebruikt worden, kan het beslag bij montage in het plafond ook via de montageopening achteraf ingebouwd worden. Verontreinigingen en aanpassingen worden op die manier zoveel mogelijk voorkomen. Voor verborgen looprails biedt Hawa een plafondprofiel dat voor een nette en efficiënte verbinding tussen looprail en plafondelement zorgt. Dit beslag werd ook onderworpen aan zeer strenge testen (DIN in de hoogste klasse) op het vlak van duurzaamheid en overbelasting. Zo haalde deze oplossing de grootste onderscheiding bij de duurzaamheidstest van 100.000 cycli – wat overeenkomt met een levensduur van ongeveer 25 jaar.

Push-to-open met zelfinloop zorgt enerzijds voor het zacht afremmen en inlopen van de deur, maar anderzijds haalt ze ook de deur uit de nis als men er zachtjes tegen tikt.

Comfort voor de gebruiker

De nieuwste innovatie van de Zwitserse specialist in schuifsystemen is ideaal geschikt voor houten deuren met een gewicht tot respectievelijk 60 kg (60 HMT) of 100 kg (100 HMT). 

Bij de ontwikkeling ervan heeft men bij Hawa duidelijk ook aan het gebruiksgemak gedacht. “Bij de Hawa Porta 100 HMT tilt de innovatieve Push-to-open bediening met zelfinloop het comfort voor de gebruiker naar een nog hoger niveau. Ze zorgt immers enerzijds voor het zacht afremmen en inlopen van de deur, maar anderzijds haalt ze ook de deur uit de nis als men er zachtjes tegen tikt. Een robuust loopwerk met precisiekogellagers en rolgeleiders uit adhesieve kunststof resulteren in een gemakkelijke en rustige bediening. Bij de Hawa Porta 60 HMT zorgt de beproefde veerbuffer voor de nodige ondersteuning”, stelt Lesage. 

“Deurgrepen zijn bij de beide versies niet meer nodig en dat zorgt in combinatie met de onzichtbaar in de looprail geïntegreerde techniek voor een zeer harmonieuze uitstraling. De minimale inbouwhoogte maakt dit systeem ideaal geschikt voor gebruik in toepassingen met een slank en strak design en dankzij handige accessoires kunnen met deze doordachte allrounder ook probleemloos esthetische synchro- en telescopische schuifdeuren gerealiseerd worden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.