Platform voor de interieurbouwbranche
Vernieuwd MEDITE CLEAR en FR CLEAR MDF-plaatmateriaal zonder toegevoegde formaldehyde

Vernieuwd MEDITE CLEAR en FR CLEAR MDF-plaatmateriaal zonder toegevoegde formaldehyde

MEDITE CLEARen MEDITE FR (Fire Resistant) CLEAR zijn MDF-platen die worden geproduceerd zonder toegevoegde formaldehyde, speciaal ontwikkeld voor toepassing in milieus waar formaldehyde-emissies tot een minimum beperkt moeten worden.

Alhoewel formaldehyde van nature voorkomt in hout en volledig formaldehyde-vrije houtproducten niet bestaan, hebben onafhankelijke tests aangetoond dat de hoeveelheid formaldehyde in MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR minder is dan 1,0 mg/100 g, wat gelijk is aan of minder dan de hoeveelheid in natuurlijk hout.

“Gezondheid en welzijn spelen een grote rol in de bouwsector. Wij zijn daarbij onderscheidend met de ontwikkeling van technisch geavanceerde houtproducten waarmee architecten, adviseurs en aannemers concreet bijdragen aan een gezonde, duurzame bouw en waarmee ook de BREEAM- of LEED-certificering van projecten verbetert”, aldus Chris King, managing director van MEDITE SMARTPLY.

“Nog niet eerder produceerden we plaatmateriaal met zo’n geringe formaldehyde. Naast onze SMARTPLY producten zonder toegevoegde formaldehyde, zijn MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR platen die trendsettend zijn als het om welzijn en gezondheid gaat. Met de ontwikkeling van een brandvertragende uitvoering onderstrepen we niet alleen onze voortdurende inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, maar openen we ook de weg naar een groter aantal toepassingsmogelijkheden.”

Bij de productie van MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR wordt geen formaldehyde toegevoegd aan de zachthoutvezels. Het eindresultaat is een product dat ruimschoots voldoet aan de strenge Klasse E1 (EN622-1) voor formaldehydegehalte in materiaal.

MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR kunnen in verschillende afmetingen (1220 mm x 2440 mm) en dikten (9, 12 en 18 mm) worden geproduceerd. Meer informatie over het plaatmateriaal is te vinden via de volgende link: mdfosb.com/nl/medite/products/medite-clear.

Over MEDITE SMARTPLY

MEDITE SMARTPLY maakt deel uit van Coillte, een innovatief, FSC-gecertificeerd Iers bosbouwbedrijf en producent van houtproducten. Het bedrijf heeft vestigingen in Clonmel, County Tipperary en Waterford, Ierland en produceert een veelzijdig programma bouwproducten, waaronder MDF- en OSB-plaatmateriaal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.