Platform voor de interieurbouwbranche
Verf bijzonder maken
Aan het werk met Anker Stuy Verven.

Verf bijzonder maken

Garantie op noviteiten

Sinds 1898 maakt Anker Stuy Verven met passie verf. Het familiebedrijf ontwikkelt en produceert de verf in Nederland, met oog voor duurzaamheid & innovatie. “HoutPro+ is een manier om onze doelgroep op een goede en juiste manier te bereiken”,  zegt marketing en communicatie manager Egbert Venema.

“Omdat onze verf bedoeld is voor toepassing op hout is HoutPro+ de ideale plek om nieuwe producten en mogelijkheden te laten zien.” 

In vijf jaar tijd is veel veranderd. “Chemie is continue in ontwikkeling en wij werken nauw samen met partijen om circulariteit en duurzaamheid te bevorderen. Zo stimuleren wij pilotprojecten om bouwmaterialen circulair toe te passen. Ook doen we onderzoek om bindmiddelen en additieven duurzamer te maken. Oplosmiddelhoudende verf zie je steeds minder, maar het is soms nog wel
noodzakelijk.”

De verven zijn bedoeld voor de interieurbouwer en voor de timmerfabrieken.

2-laags Hydrolux systeem

In Den Bosch toont Anker Stuy hier het nieuwe 2-laagse Hydrolux systeem voor hout. “Hydrolux is een innovatief, watergedragen verfsysteem ontwikkeld op basis van een Tri-Cryl technologie. Daarnaast voegen we nieuwe transparante tinten toe aan onze Aplexol-lijnen. Zoals altijd zijn deze vernieuwingen gebaseerd op vraag vanuit de markt. Een ander nieuw product is een interieurprimer op kleur,” 

De verven zijn bedoeld voor de interieurbouwer en voor de timmerfabrieken. “Aan hen leveren we de verf nu in een kunststof verpakking, hier zijn we heel druk mee. Samen met een start-up kijken we hoe we deze verpakking zo goed mogelijk kunnen recyclen.” Anker Stuy wijst de bezoekers van HoutPro+ ook op de garantiemodule die op de website van het bedrijf te vinden is. Venema: “Dit is in feite een voorspelling van de levensduur. Onze klanten kunnen een module doorlopen waarbij ze de gebruikte verfsoorten invoeren, vervolgens krijgen ze een duidelijk overzicht, waarop alle gegevens over de garantie staan.”

HAL 5 – STAND 5503  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.