Platform voor de interieurbouwbranche
Verbouwen of een CNC-machine?

Verbouwen of een CNC-machine?

De zoektocht van Van de Waerdt Interieurbouw

Het eigen huis verbouwen of een CNC-freesmachine? Dat was de vraag voor Frank en Marleen van de Waerdt. Frank wist het antwoord eigenlijk wel, maar Marleen moest nog overtuigd worden. Zodoende bezochten ze twee jaar geleden de Oriëntatie-ochtend CNC-bewerken bij De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen. En waar zijn ze op uitgekomen? Het huis heeft nog enkelglas, maar de Biesse Rover A CNC-freesmachine levert al bijna één jaar onderdelen voor de mooiste interieurprojecten.

Vanaf zijn 14e is Frank al actief in de interieurbouw. Standbouw, particuliere interieurs, retail, meubels; bij diverse bedrijven heeft hij veel ervaring op mogen doen. Op zijn 25e zet hij zijn eigen bedrijf op en zo is Van de Waerdt Interieurbouw een feit.
Bij zijn ouders claimt Frank drie schuren. Eén voor zijn formaatzaag, één voor de heftruck en één voor het hout. Gelukkig duurt het niet lang voor Marleen en Frank een boerderij vinden op een droomplekje en in 2018 werkt Frank verder in een oude schuur op hun eigen terrein. Niet ideaal, in de winter kunnen ze de kantenaanlijmer niet gebruiken omdat het binnen vriest. De eerste grote investering wordt daarom een nieuwe schuur. Voordat de machines erin kunnen, wordt de schuur éénmalig omgetoverd tot trouwlocatie en zo heeft Van de Waerdt Interieurbouw voortaan twee eigenaren.

Oriëntatie-ochtend CNC-bewerken

In 2020 komt dankzij corona een gigantische vraag naar de interieurs van Frank en Marleen. Hun twee leerlingen Arjan en Floris hoeven niet zo vaak naar school, dus er is lekker veel tijd om te bouwen. Het bedrijf groeit en tegelijk ook de wens bij Frank voor een CNC-machine.
Online komen ze de Oriëntatie-ochtend CNC-bewerken bij De Groot tegen en Frank weet Marleen te overtuigen om daar toch eens aan deel te nemen. Tijdens de demonstraties wordt steeds duidelijker wat voor machine ze nodig hebben. Vooral het klantverhaal van 1573 Hout bevat veel tips over wat er op je afkomt als je zo’n machine aanschaft.
Nu begint het eigenlijk ook wel te kriebelen bij Marleen, moeten we de verbouwing toch even uitstellen?

Zoektocht CNC-machine

Met het bezoek aan de Oriëntatie-ochtend is de zoektocht begonnen. Verschillende leveranciers worden vervolgens uitgenodigd en bezocht. Uiteindelijk is er toch wel een duidelijke voorkeur voor Biesse. Degelijk gebouwd, mooi afgewerkt, ondersteuning van een grote servicedesk en software in het Nederlands. De laatste vragen worden op vrijdagavond om 20 uur nog behandeld met Robert en Arjan van De Groot en even later wordt de deal beklonken met een drankje.

De eerste weken

Toen begonnen de voorbereidingen. Er komt een zolder voor de afzuiging, het gereedschapsplan wordt gemaakt en de cursussen van De Groot gevolgd. In mei 2022 volgt een pittige week, maar op donderdagavond komt dan toch het eerste onderdeel van de machine. Frank heeft rekening gehouden met enkele maanden opstarttijd, maar al na drie weken draaien ze hun normale productie op de CNC-machine. Na de bouwvak komen er zelfs al gaten in de planning. Nog elke dag geniet Frank van de rust die de machine heeft gebracht.

Leren van Frank en Marleen?

Frank en Marleen delen hun ervaringen over het starten met CNC-bewerken op 15 maart 2023 tijdens de volgende Oriëntatie-ochtend CNC-bewerken bij De Groot Bewerkingsmachines. Meer informatie en de mogelijkheid voor inschrijven vind je op: https://www.degroot.nl/blog/aanmelden-orientatie-ochtend-cnc-bewerken-2023.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.