Platform voor de interieurbouwbranche
Veelzijdigheid in spuitwerk voor hoogwaardige afwerking van jachtinterieurs en -exterieurs tot luxe woningen

Veelzijdigheid in spuitwerk voor hoogwaardige afwerking van jachtinterieurs en -exterieurs tot luxe woningen

De jachtbouw vraagt in alle facetten om hoogwaardige afwerking van interieur en exterieur. De maritieme invloeden die de toegepaste materialen te verduren krijgen, zorgen voor een ware slijtageslag. Hoe zorg je er dan voor dat de oppervlakte afwerking zo lang mogelijk de rijke, luxueuze uitstraling blijft behouden en het onderliggende materiaal optimaal beschermt? Het antwoord daarop: de juiste spuittechniek, in combinatie met de perfecte lak.

IMS Werkendam is gespecialiseerd in het spuiten van onderdelen voor de jachtbouw en beschikt over een zeer veelzijdig palet aan mogelijkheden. Kimberley Faro van IMS Werkendam legt uit: “Door onze ervaring weten we precies welke oppervlaktebehandeling we aan de diverse jachtonderdelen moeten geven. Soms betreft dat spuitwerk, een andere keer kan het zijn dat het gaat om schilder- of giettechnieken.”

epoxy-afwerking-kopieren

Gietwerk in epoxy wint ook aan populariteit.

 

Metalen finish met echt metaal

“We kunnen ieder oppervlak een metalen finish geven, door gebruik te maken van spuitbaar metaal”, vervolgt Kimberley. “Verometal is een spuitbaar metaal dat na uitharding een mooie metalen coating vormt. Dat kan op iedere ondergrond en de vorm van het object is daarbij van ondergeschikt belang, omdat we met spuitwerk iedere vorm aankunnen.”

Verometal mag niet verward worden met alternatieve oppervlaktebehandeling die slechts een metal look geven, we spreken hier over echt metaal.

Er kan gekozen worden uit maar liefst negen soorten metaal. Kimberley: “We beschikken over Verometal in brons, messing, tin, gunsmoke, koper, ijzer, titanium, goud, nikkel/zilver en aluminium. De spuit-emulsie bevat 95% metaalpoeder en 5% binder. Daardoor gedraagt de gespoten laag zich ook als echt metaal. Na het spuiten zit er een reactielaag over het metaal heen, die verwijderd moet worden om het metalen oppervlak te kunnen bewerken, op de manier zoals je dat bij metaalbewerking gewend bent. Daarbij gedraagt de metalen laag zich hetzelfde als solide metaal. Voor wat betreft nabewerkingen kun je dan denken aan schuren, polijsten of oxideren. Uiteraard kan deze nabewerking blank afgelakt worden.”

Wanneer het spuitwerk niet wordt gecoat, dan ondergaat het metaal een natuurlijk verouderingsproces, onder invloed van zuren in de lucht en door aanraking. “Ook dat kan uiteraard een gewenst effect zijn”, aldus Kimberley.

imgp4871-kopieren

We kunnen ieder oppervlak een metalen finish geven, door gebruik te maken van spuitbaar metaal.

 

Epoxy als multi-inzetbaar materiaal

Een andere specialiteit van IMS Werkendam is het spuiten (en gieten) van epoxy. “We beheersen alle schilder- en spuittechnieken in epoxy, alsmede gietwerk. Een epoxylaag kunnen we spuiten in iedere gewenste dikte, afhankelijk van het aantal op te brengen lagen. Dat geeft een zeer bestendige en fraaie hoogglans aan interieur- en exterieurdelen van een jacht. Ideaal voor teaktafels, jacuzzi’s en caprails bijvoorbeeld. De weersbestendigheid is daarmee gewaarborgd. De huidige epoxy die wordt toegepast is bovendien UV-bestendiger dan vroeger.”

Gietwerk in epoxy wint ook aan populariteit. “Met name op het gebied van tafelbladen. Het is een echte trend om scheuren in grillige boomstamtafels te laten ingieten met epoxy. We kunnen gietepoxy bijmengen met allerhande kleuren, ook metal flakes. Daarmee vullen we dan de uitsparingen, waarna het blad opgeschuurd kan worden en er een eindfinish opgezet kan worden, ook in epoxy”, legt Kimberley uit. “Epoxy is in alle gevallen een hoogwaardige afwerking en kan door specifieke nabewerkingen uitgevoerd worden in opgepolijste hoogglans, in zijdeglans of in een matte afwerking.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.