Platform voor de interieurbouwbranche
Veelzijdig plaatmateriaal geeft boost aan het eindresultaat 
Zo een prachtige open keuken zie je niet vaak: kunst in de eigen woning!

Veelzijdig plaatmateriaal geeft boost aan het eindresultaat 

Geen standaard keukeneiland, wel functionele kunst in een vloeiende organische vorm

Wat doe je als een klant op zoek is naar een leverancier die écht iets méér dan anderen kan vertellen over Solid Surface? Bijvoorbeeld over de mogelijkheden van het materiaal, zowel voor wat betreft het ontwerp als de verwerking hiervan. Interieurvormgever Trix van der Mark van Bone Solid is de juiste gesprekspartner. “De klant kwam bij ons na een sympathieke doorverwijzing vanuit groothandel Baars & Bloemhoff”, vertelt ze. “De opdrachtgever kende het materiaal enigszins en was enthousiast over hoe mooi en (bijna) naadloos dit materiaal in elkaar overloopt. Ze wilde het daarom ook graag toepassen in haar eigen keuken.”

De eettafel in de keuken. Alles sluit prima op elkaar aan.

Trix legt uit dat de opdrachtgever vooral op zoek was naar een vloeiende organische vorm, dat in de keuken als een soort kunstobject in de ruimte staat. “Dus zeker geen standaard keukeneiland. Dat werd al snel duidelijk! Natuurlijk mocht dit niet ten koste gaan van de functionaliteit. Logisch: een keuken moet wel een keuken blijven. Je moet er kunnen kokkerellen met daarbij het essentiële aandachtspunt dat de keuken ook de plek is waar mensen samenkomen.”

Aan de Finishing Touch is bij deze bijzondere keuken beslist gedacht.

Solid Surface is een veelzijdig en hygiënisch materiaal die de ontwerper veel vrijheid geeft om de verbeelding de vrije loop te laten in gedurfde, organische vormen met perfecte rondingen. Trix: “De klant was meteen enthousiast over de manier waarop het materiaal mee vloeit met de ruimte.” 

Functionele kunst

Trix vertelt verder: “Dit innovatieve eiland laat niet alleen zien hoe veelzijdig het materiaal is: oneindig thermisch vervormbaar en niet-poreus , maar ook hoe een duidelijke visie en begrip van het materiaal door de ontwerper tot de conclusie leidt dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Dit ontwerp kwam met vele uitdagingen zowel ontwerptechnisch als bij productie. Zo moest er overal voldoende loopruimte zijn om het keukeneiland en door de vele rondingen die het eiland heeft, was het een uitdaging om een geschikte locatie te creëren voor de vaatwasser die een vlak front nodig heeft voor optimaal gebruik. Het was een zoektocht naar een balans tussen vorm en functie. De keuken is immers onderdeel van ‘het leven thuis’, het is ook een gebruiksvoorwerp.” 

Elke keuze in het ontwerpproces werd dan ook zeer bewust gemaakt. “Van de geïntegreerde kookplaten en gootsteen tot aan de plaats van de vaatwasser. De greeplijst die rondom het eiland gemaakt is, zorgt ervoor dat het eiland niet als massief blok aanvoelt. Deze dient tevens om de deuren en lades te kunnen openen.” 

De moderne uitstraling van het meubel wordt versterkt,  doordat het werkblad, fronten en wangen van het eiland gemaakt zijn van Solid Surface. Daardoor is er een harmonieus geheel gecreëerd. Het resultaat is een naadloos ontwerp met daarbij ook een Solid Surface spoelbak. Deze hebben wij zelf gemaakt en bestaat uit een RVS bodem met gevormde ronde solid wang. De zijkant van de spoelbak is uiteraard wel gevormd van Solid Surface t.w. S28 Alphine White Hi-Macs.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.