Platform voor de interieurbouwbranche
VCBL-HD: multitalent voor CNC-houtbewerking.
De VCBL-HD zorgt voor nauwkeurige freesresultaten door zijn hoge houdkracht en dwarskracht-absorptie.

VCBL-HD: multitalent voor CNC-houtbewerking.

Dunne en kwetsbare componenten of zwaar massief hout met ruwe oppervlakken, de nieuwe blokzuiger van Schmalz klemt alles stevig vast terwijl de CNC machine freest. De VCBL-HD bespaart zo tijdrovende instelprocessen en versnelt de houtbewerking.

Schmalz heeft een nieuw slangloos vacuümopspansysteem ontwikkeld voor CNC-bewerkingsmachines. De VCBL-HD klemt zich op 1- en 2-circuits consoletafels en zorgt door zijn hoge houdkracht en zijdelingse krachtopname voor nauwkeurige freesresultaten. De VCBL-HD vervangt zijn voorganger VCBL-A: deze hield vroeger ruwe oppervlakken van zware massief houten panelen vast met zijn speciale zuigplaten van schuurlinnen maar was te schurend voor gevoelige oppervlakken. Tegelijkertijd vormt de VCBL-HD een aanvulling op de eerdere VCBL-K1 en K2 series, die zijn ontworpen voor lichtere en kwetsbare werkstukken.

De nieuwe blokzuiger combineert dus de voordelen van de twee tot nu toe beschikbare VCBL-versies: de behuizing van aluminium biedt voldoende stabiliteit, zelfs voor zware platen en hoge krachten. Dankzij het aanpasbare afdichtingskoord fixeert de verwisselbare zuigplaat zelfs gestructureerde oppervlakken stevig en veilig. Hoewel de zuigplaat voldoende houdkracht biedt voor massief hout, minerale materialen en laminaat, is het contactoppervlak zacht genoeg om zelfs dunne en kwetsbare oppervlakken vast te klemmen zonder deze te beschadigen.

Voor nog meer flexibiliteit heeft Schmalz draaibare zuigplaten gemaakt. Hierdoor kan de blokzuiger zich perfect aanpassen aan verschillende werkstukvormen. Een geïntegreerde NFC-tag communiceert, indien nodig, alle relevante productgegevens zoals reserveonderdeelnummers, via de smartphone in de Schmalz ControlRoom-app.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.