Platform voor de interieurbouwbranche
Van supermarkt tot NIO House: innovatieve staaloplossingen aan de Meent in Rotterdam
Het NIO House aan de Rotterdamse Meent is veel meer dan een showroom.

Van supermarkt tot NIO House: innovatieve staaloplossingen aan de Meent in Rotterdam

Historische transformatie

Dit jaar werd in Rotterdam het allereerste NIO House in Nederland geopend. Een multifunctionele locatie gelegen aan de Rotterdamse Meent. Wat ooit een gewone supermarkt was, heeft plaatsgemaakt voor een veelzijdig NIO House, dat niet alleen fungeert als autoshowroom maar ook als ontmoetingsplaats voor zakelijke bijeenkomsten of gewoon een gezellig kopje koffie. Wat dit project echt opvallend maakt, zijn de op maat gemaakte staaloplossingen. Wat denk je bijvoorbeeld van een ‘floating table’ en een ingenieus systeem om glaswanden nagenoeg onzichtbaar op te bergen? De maatwerk staalconstructies van Perfotube maakten het mede mogelijk unieke interieurelementen te realiseren.

Perfotube ontwikkelde in samenwerking met Luc de Haas een ingenieus systeem om de glaswanden van de meetingroom vrijwel onzichtbaar in de achterwand op te bergen.

De Haas InteriorPartner was verantwoordelijk voor de complete project- en interieurinrichting. Luc de Haas: “Het oorspronkelijke betonnen skelet van het oude Albert Heijn-gebouw vormde een complexe basis om mee te werken. Het gebouw werd volledig gestript, waardoor een adembenemende, open ruimte ontstond. Bij binnenkomst valt de ogenschijnlijke terrazzovloer op. Credits voor de vloer gaan naar ‘The Good Floor’, ze recycleden hiervoor plastic afval uit de lokale Maas. Een subtiel maar krachtig statement van duurzaamheid.”

De ‘Floating Table’ maakt de ruimte multifunctioneel en wordt door middel van een liersysteem op de gewenste hoogte gebracht.

Technische uitdagingen en creatieve oplossingen

Het project vereiste de naadloze integratie van oud en nieuw, een taak die alleen kon worden volbracht met technische expertise en de juiste materialen. Luc besloot Perfotube aan boord te halen. Hij deelt zijn ervaringen: “Bij Perfotube denken mensen met je mee en ze zijn zeer klantgericht. In een project als dit, met constructieve staaluitdagingen, kun je niet anders dan samenwerken met een partner in hoogwaardige staaloplossingen. De staalconstructies van Perfotube hebben het NIO project naar een hoger niveau getild.’

Een eiken wandkast met high-end Lunar System van Perfotube.

Opbergsysteem voor glazen vouwwanden

Een van de meest indrukwekkende staaloplossingen in het NIO House is het ‘glazen vouwwandsysteem’. In een multifunctionele ruimte waar eiken gefineerde wanden rust uitstralen, kunnen vergaderingen en netwerkbijeenkomsten plaatsvinden. Luc legt uit: “De uitdaging hier was dat de glazen wanden die samen zo’n 2000 kilo wogen, niet door een normaal plafond konden worden ondersteund. Perfotube kwam met een ingenieus systeem om deze glaswanden vrijwel onzichtbaar in de achterwand op te bergen.”

Een zwevende tafel

Een ander uniek element in dezelfde ruimte is de ‘Floating Table’, waar engineering, vormgeving en technologie samenkomen. Deze tafel van eikenhout met een RVS omkadering kan via een liersysteem zowel naar beneden als omhoog worden gebracht, afhankelijk van de gewenste hoogte voor vergaderingen of evenementen. Naast bijzondere maatwerkoplossingen werden ook twee wandkasten voorzien van het high-end Lunar System van Perfotube. Dit innovatieve haakprofiel maakt gebruik van een slim stroomvoorzieningssysteem; zodra een schapdrager in de achterconstructie wordt geplaatst wordt de verlichting automatisch ingeschakeld, zonder gedoe met kabels.

De meerwaarde van perfotube

Luc de Haas benadrukt de waarde van het samenwerken met Perfotube: “Ze zijn zeer oplossingsgericht. Als er problemen zijn, lossen ze die eerst op voordat ze naar de kosten kijken. We zorgen altijd dat we er samen uitkomen. Die mentaliteit waardeer ik enorm.” 

Het NIO House is een perfect voorbeeld van hoe traditioneel en modern, oud en nieuw kunnen samensmelten tot een spectaculair interieurproject met bijzondere stalen details, zowel zichtbaar als verborgen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.