Platform voor de interieurbouwbranche
‘Van het kastje naar de muur, daar doen wij niet aan’

‘Van het kastje naar de muur, daar doen wij niet aan’

Na het afronden van zijn studie aan het Hout- en Meubileringscollege in 2007 ging Alexander van der Linden als tekenaar aan de slag bij een interieurbouwbedrijf. Al snel kwam hij in deze rol in aanraking met software om meubels in 3D te ontwerpen en met een druk op de knop om te zetten in bruikbare CNC-bestanden. Tijdens zijn eerste loopbaan werkte hij mee aan de ontwikkeling van een online configurator voor kasten op maat. Het uitdenken van de vraag hoe de software moest werken in combinatie met machines vond hij al direct zeer interessant.

Alexander: “Ik ben nog altijd zeer dankbaar voor de kans die ik kreeg om op jonge leeftijd elk facet bij dit bedrijf mee te maken. In die periode werkte ik samen met een bevriende ontwikkelaar aan een eigen systeem voor de productie van maatwerkkasten. Het uiterlijk van de configurator was naar mijn ontwerp. We rolden de tool uit onder vijftig verkooppunten. Het koppelen van processen op de juiste manier zorgt voor efficiëntie en een foutloze manier van werken. Dat is essentieel voor een productiebedrijf waarbij elke kast uniek is.”

Alexander wilde zijn kennis en ervaring van maatwerk meubels door geautomatiseerde processen overbrengen op de bedrijven in de branche. Zo ontstond Wood Intelligence. “Het consultancybedrijf waar ik werkte werd overgenomen en in plaats van de ervaren specialist kreeg de klant nu een telefoniste aan de lijn. Dat was voor mij het signaal om mijn expertise in te gaan zetten om bedrijven te helpen zoals ik zelf geholpen wil worden. Wat dat betreft zit die Rotterdamse mentaliteit in mijn genen. Niet lullen maar poetsen. Hard werken en doen wat je belooft.”

Als partner voor bedrijven in de hout- en plaatmaterialen industrie helpt Wood Intelligence productieprocessen optimaliseren. Dit doen ze door hun expertise op het gebied van automatisering en met behulp van imos iX en F5 ordermanager software. Ze geven advies en trainingen (in company) en bedenken samen met bedrijven passende oplossingen voor bestaande vraagstukken.

Alexander vertelt verder: “Bedrijven kampen met een vergelijkbare problematiek. Snelle levertijden, last-minute wijzigingen en hoge foutmarges. Wood Intelligence ontwikkelde hierop het ‘Vraag? Antwoord! Principe’ om supersnel inzichtelijk te krijgen waar de knelpunten liggen en deze vervolgens samen op te lossen. De uitkomst is vaak het (verder) digitaliseren van de werkplaats. Soms is de klant ook al geweldig geholpen met een document waar alle informatie juist op staat. Vakmensen die alles uit het hoofd doen worden nu eenmaal steeds schaarser.”

Wood Intelligence heeft een hekel aan het ‘kastje naar de muur’ principe. “Ons doel is om proactief met de klant mee te denken in oplossingen. Als je een nieuwe zaagmachine hebt gekocht en een externe partij levert daarvoor de zaagprogramma’s, dan wil je toch dat die partijen samenwerken?” zegt Alexander.

Hij werkt al meer dan 15 jaar met imos iX en kent inmiddels alle ins- en outs. “Onze klantengroep werkt vaak met imos of koopt hun software elders en laat ons de implementatie, training en consultancy doen. Dat is echt een enorme eer. Wood Intelligence heeft oplossingen voor imos ontwikkeld die nergens anders te koop zijn. Wij bieden de klant met iX+ de mogelijkheid om onze doorontwikkelde bibliotheek te gebruiken. Denk hierbij aan kant-en-klaar verbinderbeslag, greeploze keukens, E-learning, etc.”

Onlangs werd F5 Ordemanager software aan het portfolio van Wood Intelligence toegevoegd. “Als je stuklijsten wilt digitaliseren, wilt plannen, behoefte hebt aan track & trace of zelfs online wilt verkopen, dan is dit een hele mooie oplossing. Bovendien is deze software gewoon te koppelen met andere systemen in de markt waardoor het proces van werken digitaal verloopt.”’  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.