Platform voor de interieurbouwbranche
Van Bisschoppelijk College naar DoubleTree by Hilton
Het voormalige Bisschoppelijk College te Sittard met zijn nieuwe bestemming: DoubleTree by Hilton Hotel.

Van Bisschoppelijk College naar DoubleTree by Hilton

Voormalig Bisschoppelijk College Sint Jozef in Sittard kreeg een nieuwe bestemming. En dat is goed gelukt. Ondanks enkele uitdagingen staat er nu een prachtig en stijlvol DoubleTree by Hilton Hotel. 

Mulleners Vastgoed sloeg samen met Blacklabel Hospitality de handen ineen om het pand daterend uit 1908 om te toveren tot een prachtig nieuw hotel. Soons Interieurbouw verzorgde het maatwerkinterieur voor maar liefst 90 hotelkamers, het restaurant, de bar, lobby en boardrooms. Samen met partner Häfele bogen zij zich over de complexe verlichtingsvraagstukken die het ontwerp van de bar met zich meebracht. De ronde vormen in deze bar zijn een verwijzing naar de oude kapel van de voormalige jongensschool.

Detailfoto van de bar met daarin de Loox ledverlichting van Häfele.

Jean Paul Diederen (werkvoorbereider Soons Interieurbouw): “We hadden niet alleen te maken met ronde vormen in het ontwerp maar ook met transparante materialen. Het flessenrek en de ronde werkbladen met afgeronde contouren aan de voorzijde moesten verlicht worden. Daarnaast moest de binnenkant van de bar ook werkverlichting krijgen. We zochten
naar de juiste afstemming van kleur en sterkte van de verlichting in combinatie met de ronde vormen.”

“Ook waren er nog de 90 kamers die van verlichting, grepen en sensoren moesten worden voorzien. Het is fijn dat een partij als Häfele dan in een vroeg stadium aan kan sluiten om het juiste advies te geven. Raymond Smits (Sales Partner Meubel- & Interieurbouw Häfele) was al tijdig aanwezig bij het ontwerp- en voorbereidingsproces om ons te adviseren.”

“De buigbare Loox profielen en de siliconenslang waren de perfecte uitkomst voor de uitvoering van de bar. Met de DALI interface konden we vervolgens het Loox verlichtingsnetwerk op afstand aansturen via het bestaande domoticasysteem. Bijkomend voordeel was de complete CAD-bibliotheek van Häfele waardoor we alles op ontwerpniveau al één op één mee konden nemen.”

De bar met zijn ronde vormen en gebogen Loox profielen.

Raymond: “Als leverancier van een totaalpakket zijn we trots dat we hier een partner in mogen zijn. De CAD/CAM-tekeningen zijn speciaal door Häfele geoptimaliseerd voor gebruik in de interieurbouw. Zo heb je in het voorbereidingsproces al de juiste inbouwmaten.”

André Soons (directie Soons Interieurbouw): “Hiermee worden fouten in het productieproces voorkomen. Na de productie werd alles in de werkplaats opgebouwd en gecheckt én vervolgens gedemonteerd voor montage op locatie. Het aansluiten van de Loox verlichting van Häfele was op locatie vervolgens nog slechts een kwestie van plug-and-play.”

Daniëlle Jongenburger (hotelmanager): “De samenwerking tussen alle partijen heeft ervoor gezorgd dat er een superknap eindresultaat staat. De verlichting sluit fantastisch aan bij de sfeer die we uit willen stralen en in de praktijk werkt alles ook nog eens perfect. We krijgen alleen maar complimenten van onze gasten en zijn meer dan tevreden!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.