Platform voor de interieurbouwbranche
Vakmensen zorgen voor de juiste verbinding
Proloc kan tegenwoordig ook tapes leveren die een superhoge aanhechtingskracht hebben en een eindsterkte die niet onder doet voor een kit.

Vakmensen zorgen voor de juiste verbinding

Het bedrijf streeft ernaar om aan elke aanvraag te voldoen. In de 18 jaar dat het bedrijf bestaat, is het leveringsprogramma dan ook enorm gegroeid. In veel situaties volstaat alleen lijm, zoals bij een vlakverlijming of vingerlas. Proloc levert hiervoor verschillende lijmen, zoals de Procoll D2 snel, D3 of D4 en uiteraard de Procoll Pu lijmen. Bij een corpus verlijming kun je bijvoorbeeld wel wat extra hulp gebruiken, denk hierbij aan lamellen, deuvel of domino.

Zelf zegt Proloc erover: “Wij hebben ons als doel gesteld om voor elke toepassing een geschikte lijm te leveren. Onze klanten krijgen te maken met steeds hogere verwachtingen van hun klanten, en daar kunnen en moeten wij als totaal leverancier aan voldoen. Wij ontwikkelen onze producten steeds verder door. Hierdoor kunnen onze klanten en de eindverbruiker daarvan profiteren.”

Ook ongevulde kantenhotmelts (dunnere lijmvoeg, watervast, esthetisch mooier) leverbaar in EVA, PO en PU granulaat en blokken.

Milieu, duurzaamheid en gezondheid

Zaken als milieu, duurzaamheid en gezondheid worden natuurlijk steeds belangrijker. Ook hier heeft bij Proloc de ontwikkeling zeker niet stilgestaan, getuige het feit dat in het leveringsprogramma formaldehyde vrije houtlijmen zijn opgenomen.

“Onze Procoll D3 watervaste lijm is een icoon in de markt, zeer makkelijk te verwerken een hoge mate van watervastheid en een superdunne transparante lijmvoeg”, aldus Proloc. “Maar ook ongevulde kantenhotmelts (dunnere lijmvoeg, watervast, esthetisch mooier) leverbaar in EVA, PO en PU granulaat en blokken. Ongevuld wil in deze zeggen dat er geen vulstoffen zoals bijvoorbeeld krijt worden gebruikt. Ook onze nieuwe ongevulde Polymeren zijn een innovatie. Deze zorgen ervoor dat de kitten niet gaat schimmelen, een enorme rek bezitten en een aanhechting hebben op een enorm breed spectrum aan materialen. Deze zijn leverbaar in diverse kleuren, maar ook in transparante uitvoering.”

Ook de nieuwe ongevulde Polymeren zijn een innovatie. Deze zorgen ervoor dat de kitten niet gaat schimmelen, een enorme rek bezitten en een aanhechting hebben op een enorm breed spectrum aan materialen.

Tape met superhoge aanhechtingskracht

Soms heb je voor diverse toepassingen geen tijd om de lijm te laten drogen of het komt voor dat er te veel spanning op staat. In zulke gevallen biedt Proloc een mooie oplossing: “Wij kunnen tegenwoordig ook tapes leveren die een super hoge aanhechtingskracht hebben en een eindsterkte die niet onder doet voor een kit. Deze tapes zijn er bijvoorbeeld in de kleur zwart, maar ook in transparante uitvoering en zelfs in glashelder transparant voor glasverlijmingen.”

Zelfspannende verbinder

Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van de Lamello Tenso. Dit is een zelfspannende verbinder met drie functies tegelijk: uitlijnen, spannen en verbinden.  Proloc: “De zeer hoge spankracht maakt het vastlijmen van werkstukken zonder persen mogelijk. Wel is het aan te raden om nog laklijm in de verbinding te gebruiken. Tevens zijn er op het moment verschillende verbinders die het meubel ook nog eens demonteerbaar maken, bijvoorbeeld de Lamello Clamex, Divario of Cabineo.”

Dankzij een goed gevuld magazijn grijp je nooit mis bij Proloc.

MS Polymeer

Tot besluit zegt Proloc: “Laten we de MS Polymeer (Hightack en Supertack) vooral niet vergeten. Deze wordt door velen beoordeeld als de nummer één in de markt en lijmt zonder primer op vrijwel alle in de industrie en bouw voorkomende ondergronden, zoals glas, aluminium, staal, hout en kunststoffen. Ook is ze zeer geschikt voor afdichten: schimmelwerende voegen in badkamers, keukens, reparaties van daken, goten en topafdichting bij beglazing. Bovendien is deze lijm blijvend elastisch.”

Voor advies, monsters of demo’s staat het team van Proloc graag voor u klaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.