Platform voor de interieurbouwbranche
Vakkennis over houtbehandeling
Rubio Monocoat toegepast in het Eemhuis in Amersfoort. (Beeld: Lex Raymakers)

Vakkennis over houtbehandeling

Het onderhoudsverhaal persoonlijk gemaakt

Op HoutPro+ toont Rubio Monocoat zijn ruime gamma kwaliteitsproducten voor houtbescherming en -kleuring. Of het nu om vloeren gaat, of om andere oppervlakken zoals keukens, het bedrijf maakt hout mooier.

Volgens vestigingsleider Sjoerd Bos is HoutPro+ een bijzondere beurs. “Het evenement is anders, omdat het maar één keer in de drie jaar plaatsvindt. Nu is het zelfs nog langer geleden. De bezoekerscijfers zijn altijd goed. De functie van een beurs is veranderd, voorheen zag men het als een plek waar nieuwe producten gepresenteerd werden. Nu de Social Media alle noviteiten heel snel verspreiden, is het doel van een beurs veranderd. Het is een plek om vakkennis over te dragen, te netwerken, een plek van uitwisseling tussen leveranciers en bezoekers. Van machine tot afwerkingsproduct, op HoutPro+ is het allemaal te zien. Wij leggen hier onder meer ons onderhoudsverhaal persoonlijk uit, hoe vaak je dat ook online doet, face-to-face komt informatie beter over en blijft de informatie langer hangen.”

Oil Plus 2C van Rubio Monocoat.

Onderhoud in beeld

Rubio Monocoat draagt zorg voor hout. Dit houdt niet op na het plaatsen van de olie. Om geoliede oppervlaktes in topconditie te houden, voorziet Rubio Monocoat ook in een uitgebreid gamma onderhoudsproducten. “We hebben een programma met allerlei verschillende soorten onderhoudsproducten, die 90% van de problemen tackelen. In een grote bak laat ik de vijf stappen van ons onderhoudsverhaal zien. Dit eindigt bij een scherm met extra uitleg en andere filmpjes over Rubio Monocoat.” 

Op HoutPro+ is tevens aandacht voor WoodCream, de waxcrème voor verticaal buitenhout. Bos: “Dit eenlaagse product voor buiten is bedoeld voor gevelbekleding en schuttingen et cetera. Het is semi-dekkend, zodat de structuur van het hout zichtbaar blijft.” WoodCream is er in 26 kleuren en één transparante variant. “We laten hier een mooie display van zien en besteden daarnaast aandacht aan Pre-Aging, ons voorbehandelend product voor binnen, en hoe dat eruit ziet op andere houtsoorten. Op de socials komen steeds meer verschillende soorten hout voorbij en wij kunnen elke houtsoort heel mooi op kleur brengen.”

Rubio Monocoat kleurt en beschermt vrijwel alle houtsoorten, in elke mogelijke vorm.

Voor alle houtsoorten de mooiste kleur

Natuurlijk kan Rubio Monocoat Oil Plus 2C dus niet ontbreken in de Brabanthallen. De houtbehandeling die vrijwel alle houtsoorten kleurt en beschermt, in elke mogelijke vorm. “Of het nu gaat om een vloer, wand, of vensterbank, elk houten oppervlak wordt met onze olie beschermd en gekleurd in één enkele laag, terwijl de natuurlijke uitstraling gerespecteerd wordt. Rubio Monocoat olie bevat geen VOS, en geen water of solventen, daarom is de olie Food Contact Compliant en kan dus in de keuken en zelfs op een broodplank gebruikt worden.” 

Oil Plus 2C is er in 40 standaardkleuren en 13 trendkleuren.

Hal 5 – stand 5420  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.