Platform voor de interieurbouwbranche
Uw vingers – onbetaalbaar!

Uw vingers – onbetaalbaar!

De nieuwe tafelcirkelzaag TKS 80 van Festool met SawStop-technologie voor nog meer veiligheid tijdens het zagen

Met de nieuwe TKS 80 presenteert Festool voor het eerst een nieuwe tafelcirkelzaag die tezamen met de beproefde SawStop-technologie van start zal gaan. “Wij hebben bij de ontwikkeling van de nieuwe tafelcirkelzaag niets aan het toeval overgelaten. Zo beschikt de zaag onder andere over een intelligente elektronica-oplossing die permanent de bedrijfstoestand van het gehele systeem bewaakt en zodoende de correcte werking van de technologie waarborgt”, zegt Danny Huijzer – productmanager van de nieuwe tafelcirkelzaag bij Festool.

De werkwijze van de SawStop-technologie

In een tafelcirkelzaag geïntegreerd vergroot de nieuwe SawStop-technologie de bescherming tegen zeer ernstige zaagongevallen. Het kernstuk van de technologie is een cartridge die het aluminium blok met behulp van een veer in het zaagblad drijft als dit zaagblad tijdens het gebruik in contact komt met de huid. In minder dan vijf milliseconden stopt het zaagblad en verdwijnt in het werkoppervlak. Het risico op ernstige zaagwonden neemt hierdoor aanzienlijk af. Als het zaagblad het contact met de huid registreert, gaat alles bliksemsnel: een knal – en alles staat stil. Via een optische indicator is de actuele bedrijfstoestand van de tafelcirkelzaag snel zichtbaar: als de groene LED brandt, is de SawStop-technologie gereed voor gebruik. De SawStop-technologie kan naar wens ook uitgeschakeld worden. Als de cartridge geactiveerd resp. gebruikt is, is de zaag met slechts enkele stappen door vervanging van het zaagblad en de cartridge weer volledig gereed voor gebruik: afdekking open, zaagblad plus cartridge losmaken en vervangen – klaar. Daarna controleert het systeem de correcte inbouw. Zodra de LED continu groen brandt, kunt u verder werken.

3 jaar geen extra kosten

Uiteraard is de nieuwe TKS 80 voorzien van Garantie all-inclusive na registratie via www.festool.nl/service. Hiermee bent u 36 maanden lang beschermd tegen ALLE reparatiekosten. Zelfs in geval van diefstal denkt Festool met u mee door u te beschermen tegen hoge kosten.

De nieuwe tafelcirkelzaag TKS 80 is vanaf juni 2020 beschikbaar. Meer informatie vindt u op www.festool.nl/sawstop

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.