Platform voor de interieurbouwbranche
Totaaloplossingen met hout voor interieurtoepassingen

Totaaloplossingen met hout voor interieurtoepassingen

Interzum komt met rasse schreden dichterbij. Van 21 tot 24 mei zakken meubelmakers, interieurbouwers, architecten en vele andere professionele bezoekers van overal ter wereld naar Keulen af. De tweejaarlijkse hoogmis voor de meubel- en interieurindustrie vormt immers het klassieke lanceerplatform voor toeleveranciers. 

Ook Decospan is opnieuw één van de meer dan 1800 deelnemers aan de vakbeurs. De specialist in de verwerking van fineer gaf ons alvast een blik achter de schermen, waar de voorbereiding op volle toeren draait.

Dat hout een veelzijdig product is, weten ze bij Decospan al langer. De Europese marktleider op gebied van fineerverwerking viert immers dit jaar z’n veertigste verjaardag. Het komt hen dan ook heel goed uit dat dit jaar de vakbeurs Interzum doorgaat. “Op onze stand C041 in hal 6 zetten we de vele producten uit ons assortiment nog eens extra in de kijker”, zegt Wouter Polfliet, brand manager division panels. 

“Speciaal voor de vakbeurs werden ook heel wat bijzondere innovaties ontwikkeld, waardoor we de professional nog meer mogelijkheden kunnen bieden. We kunnen intussen voor zowat elke uitdaging een gepaste oplossing voorstellen.”

Wood solutions
Querkus wordt uitgebreid met een nieuwe, zeer exclusieve oppervlaktebewerking. Ook Shinnoki geeft al een voorproefje van wat de markt vanaf 2021 mag verwachten.

Wood solutions
Dit statement wordt kracht bijgezet met een nieuw logo en een aangepaste baseline: ‘wood solutions’. Wie dacht dat Decospan enkel fineerplaten maakt, heeft het dus mis, want je kunt er ook terecht voor houten vloeren, lambriseringssystemen, akoestische producten, wand- en plafondpanelen, afgekante meubelonderdelen, houten balkjes, en nog veel meer oplossingen. De basisgrondstof is steeds weer fineer: dun gesneden hout van 0,6 mm. In de vloeren bestaat het aanbod zelfs uit meerlaagsparket met een kern van berk multiplex en een toplaag tot 5,5 mm. Aangezien alles in-house gemaakt wordt, kunnen de verschillende onderdelen perfect op elkaar afgestemd worden.  

Wood solutions

“De merken Querkus, een collectie rond fineer van Europese eik, en Shinnoki, een gamma kant-en-klare fineerplaten, presenteren op Interzum elk hun eigen ‘special upgrade product’”, vertelt de brand manager. “Querkus wordt uitgebreid met een nieuwe, zeer exclusieve oppervlaktebewerking. Shinnoki lanceert al een voorsmaakje van wat we vanaf 2021 van het merk mogen verwachten. De huidige collectie 3.0 blijft zeker nog tot dan behouden, maar op de beurs wordt een eerste versie van de conceptplaat voor de toekomst voorgesteld.”

Woodcoustics
Helemaal nieuw is Woodcoustics, een programma akoestische fineerplaten, ontwikkeld in samenwerking met Triplaco NV. “Onderzoek heeft uitgewezen, dat storende achtergrondgeluiden een negatieve invloed hebben op het humeur en de prestaties van de mens. Vooral op plaatsen waar veel mensen samen zijn, stijgen de decibels snel tot ongekende hoogtes”, legt Wouter Polfliet uit. 

Wood solutions
Met Woodcoustics ontwikkelde Decospan in samenwerking met Triplaco NV een programma akoestische fineerplaten voor wanden, kast- en schuifdeuren.

“Met Print Acoustics introduceerde Triplaco NV een aantal jaar geleden een reeks akoestisch dempende panelen. Interzum betekent de première van Woodcoustics, waarmee we voortaan met akoestische fineerplaten inspelen op het auditief comfort, naast de esthetische meerwaarde. De know-how van Shinnoki werd aangewend om 11 akoestische producten af te werken, een mix van micro- en nanogeperforeerde, gegroefde en geboorde types.”

Wood solutions
Akoestische panelen met microperforatie behouden de fraaie tekening van het hout en absorberen maximaal de omgevingsgeluiden. 

Experience Centre
Decospan (www.decospan.com)  investeert ook al geruime tijd fors in belevingscentra, waar ‘Wood consultants’, architecten en interieurbouwers ontvangen en begeleiden hen bij hun projecten. Dat gaat van voorschrijfadvies tot en met de assistentie bij het persoonlijk uitkiezen van een exclusieve fineerstam in het magazijn te Menen. Naast The Veneerhouse in Menen en showrooms in Londen en New York opende Decospan in maart een nieuw ‘experience centre’ in Parijs.

Tekst: Johan Debaere   Beeld: Decospan

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.