Platform voor de interieurbouwbranche
HoutPro+

Toenemende vraag naar trendy warme bruintinten

BeursPlantag
De stand van Plantag op HoutPro+.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Plantag Coatings Groep

20 december 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Cor Esmeijer, directeur/eigenaar van PCG Coatings BV, oftewel Plantag, kijkt tevreden terug op HoutPro+ 2022, “We hebben veel bezoek van bestaande en nieuwe klanten gehad op onze gastvrije, huiselijke en met de nieuwste kleuren ingerichte beursstand. We zijn continue in gesprek geweest over kleuren en producten.”

Dinsdag was de minst drukke dag en dit had volgens Esmeijer zeker ook voordelen. “Op rustige momenten heb je namelijk meer tijd voor je klanten. Je kunt dan uitgebreider informeren. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van de gesprekken. Ik zag mensen lopen die ik al heel lang niet gezien had, maar ook veel nieuwe potentiële klanten meldden zich. Zij kwamen af op de uitgebreide presentatie van de nieuwe kleurenlijnen. Zo wilde een deurenfabrikant dat zijn eiken deuren eruit bleven zien als eiken deuren, ook met een beschermlaag erop. Laat dat nou net een van onze specialisaties zijn! Onze laksystemen en wasoliën zorgen ervoor dat de diepte in hout zichtbaar blijft.”

Nieuwe Plantag lakbeits, vlnr: Cinnamon, Lava light, Mid brown en Deer Brown.

Hoewel export bij de Plantag Coatings Groep een grote rol speelt blijft de Nederlandse markt belangrijk. “Die willen wij natuurlijk behouden. Op HoutPro+ lieten wij zien wat wij anders doen dan concullega’s. In de eerste plaats zijn we een trendsetter als het gaat om kleuren. We hebben kleurlijnen in wasolie, beits en lak, en watergedragen systemen. Ons aanbod is duidelijk gestructureerd, zodat klanten een goed overzicht hebben van nieuwe trends en kleuren. Daarnaast zijn we een kleine organisatie, die heel dicht bij de klanten staat. We hebben verstand van onze producten, maar ook van hout. Omdat we over veel marktkennis beschikken kunnen we allround adviseren. Last but not least, onze producten zijn in vergelijking met anderen zeer gunstig geprijsd. Potentiële klanten waren behoorlijk verbaasd over de prijzen die we kunnen bieden. Onze vaste klanten weten dit natuurlijk al.”

Dit najaar introduceert Plantag meerdere kleurlijnen. “Nieuw zijn de lakbeits Swings, wasolie Revival en watersysteem Elements. We zien dat de vraag naar grijstinten vermindert, en dat warme bruine tinten in zijn. Denk daarbij dan aan middenbruin tot een tint als cinnamon, een zachtere lichte kleur bruin met een grijze tint erin.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht