Platform voor de interieurbouwbranche
Toegevoegde waarde bieden. Kleuren met een eigen verhaal

Toegevoegde waarde bieden. Kleuren met een eigen verhaal

Creatief en innovatief was Blok Plaatmateriaal ook al voor het bedrijf samenwerkte met Carina Riezebos, maar dit werd toen nauwelijks naar buiten gebracht. “Er werd al samengewerkt met designers en ontwerpers. Blok Plaatmateriaal was intern dus al meer dan een groothandel. Als creatief directeur is het mijn doel om het verhaal achter de materialen naar buiten te brengen.”

Riezebos: “Het gaat niet om wat ik een mooi kleurtje vind, het gaat om wat er leeft, om een optelsom van factoren die bepaalt dat de kleur groen van vijf jaar geleden niet dezelfde kleur groen is die nu erg gewild is. Zodra je meer van de achtergrond van kleuren weet en begrijpt wat de drijfveren zijn in de samenleving, dan kun je als bedrijf een nóg authentiekere collectie samenstellen. De leveranciers komen al met hun eigen verhaal en selectie, maar hier is meer uit te halen. Zo kunnen we de materialen beter op elkaar aan laten sluiten en architecten en interieurbouwers nog sterker ondersteunen in de keuzes die zij maken.”

Het verhaal vertellen

Blok Plaatmateriaal werkt met grote dealers zoals Abet Laminati, Unilin, Decospan en Formica. “Zij hebben elk hun eigen handschrift. Wij duiken dieper in de collecties en maken een selectie, zodat klanten hier meer mee kunnen. Ik wilde de visie en missie begrijpelijk maken, zodat de klant de meerwaarde snapt en als een ingrediënt in het ontwerp kan gebruiken.”

In de nabije toekomst ziet Riezebos een tweesporig thema. “Enerzijds zie je dat het natuurlijke thema nóg belangrijker wordt, met een natuurlijk fineer, en lichte natuurlijke kleuren. Aan de andere kant is er behoefte aan veel kleur en is er een herleving van o.a. een moderne versie van de Memphis-stijl te zien. Dus eigenlijk een enorme uitbundigheid tegenover een minimalistische eenvoud. Die verschillen zie je ook terug in het interieur.”

Fineer en verf samen

De tweede collectie van Blok by Carina heet Black Veneer. Voor deze collectie selecteerde de ontwerpster 12 houtsoorten, uit het ‘veneer house’ van Decospan. Hierbij speelde de tekening, kleur, geur en voegwijze allemaal rol. De fineerplaten worden geleverd in de afmeting 2790 x 1240 mm en hebben een dikte van 19 mm. En natuurlijk zijn er bijpassende kantfineren te koop. De fineerplaten kunnen worden afgewerkt met Premium Wood Oil voor een duurzame bescherming van de oppervlakken.

Om elke houtsoort optimaal uit te laten komen en om de klant te inspireren, ontwierp Riezebos voor deze collectie een eigen verfcollectie. De collectie bestaat uit 24 kleuren onder de naam CARINA. “De collectie is opgesteld vanuit een bepaald kleurenschema en daar stellen wij nu bepaalde verfkleuren bij voor. Zij geven ook een richting aan voor de professionals die hiermee werken. Zo willen we verder gaan dan het aanbieden van een staaltje. We willen een toevoegde waarde bieden voor de klant.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.