Platform voor de interieurbouwbranche
Tiny House in aanbouw op HoutPro+. Studenten laten zien wat ze kunnen
Het Tiny House van de studenten van het HMC in Rotterdam is bijna af. De Finishing Touch is op de beurs.

Tiny House in aanbouw op HoutPro+. Studenten laten zien wat ze kunnen

Unieke arbeidsmarktcommunicatie van HMC

Veel nieuw talent op de komende HoutPro+. Hoe dat kan? Wel, het Hout- en Meubileringscollege (HMC) is net als tijdens eerdere edities van de beurs aanwezig. Met een stand. Maar niet zomaar een stand. Het HMC komt met een Tiny House! Studenten van de opleiding Houttechniek leggen ter plekke de laatste hand aan dit unieke project. Bezoekers zijn van harte welkom om te kijken hoe dát in z’n werk gaat.

Volgens Steve de Jong, Teamleider Houttechniek en Wonen op het HMC in Rotterdam, is er uiteraard tijd voor een praatje met de studenten. “Voor iedereen in het vakgebied is dit dus een geweldige kans om in gesprek te komen met nieuw toekomstig arbeidspotentieel. En, onze studenten willen ook graag weten wat het bedrijfsleven biedt.”

“Natuurlijk staan we ook op de beurs om onze opleidingen te promoten”,  zegt Steve. “Het bezoekend publiek leert wat een houtopleiding precies inhoudt. Men ontdekt dat het een modern en toekomstgericht ambacht is. Maar ook hebben we een samenwerking met de NBvT en de SSWT (Stichting Sociaal en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie). De directe aanleiding van deze samenwerking is – hoe kan het ook anders – het nijpende tekort op de arbeidsmarkt en het in stand houden van een gezonde branche. We hebben dit soort samenwerkingen hard nodig om het vak te promoten, maar uiteindelijk ook een ingang te creëren voor het bedrijfsleven dat op zoek is naar ambitieus hout-talent!”

Steve erkent dat de aansluiting van het onderwijs op de vraag vanuit het bedrijfsleven soms een spanningsveld oplevert. “Ik snap het helemaal. Juist in deze tijden. Ondernemers hebben het druk-druk-druk. Ze hebben gewoon niet altijd de tijd om ‘even’ een school binnen te stappen en te kijken hoe je dan een samenwerking kunt opstarten. Daarom organiseren we branche-avonden. Die worden goed bezocht, maar ook een beurs zoals deze is voor ons een kans om de in’s en out’s van onze opleidingen te laten zien. De studenten kijken er ook naar uit.”

Als Steve wordt gevraagd of de studenten naast de gesprekken met passanten op de beurs nog wel genoeg tijd hebben om het Tiny House af te bouwen, moet hij lachen. “Ja, dat wordt nog wel een dingetje. Want natuurlijk snap ik dat onze studenten hun kans pakken om een goed gesprek te voeren met een toekomstige potentiële werkgever. Aan de andere kant ben ik er van overtuigd dat ze graag de laatste werkzaamheden aan het Tiny House willen afronden. Immers, ze willen trots zijn op het eindresultaat. En, als ze aan het werk zijn, dan laten ze toch eigenlijk ook zien hóe ze werken. En, wat ze allemaal kunnen.”

Het Tiny House is niet te missen. De lengte is 5,5 meter, de breedte 2,6 meter en de hoogte – vanaf het straatwerk – 3,6 meter. Steve legt uit dat op dit moment nog wordt gekeken of er een feestelijk moment aan het slot van de beursdagen kan worden ingericht om het Tiny House officieel als ‘klaar’ te lanceren. “Ik vermoed dat de studenten daar wel oren naar hebben”, zegt hij. “Ook zij lusten best een glaasje bubbels!”

ENTREEHAL  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.