Platform voor de interieurbouwbranche
Tien jaar en verder

Tien jaar en verder

Tien jaar geleden ontstond een samenwerking tussen de Duitse firma PaletteCAD en Tom Smeets in Nederland. PaletteCAD is een interieurontwerpprogramma dat in die tijd een houtmodule introduceerde met kastconfigurators en CNC-aansturing. Tom Smeets is een echte houtspecialist, ondernemer en CNC-programmeur. Met zijn bedrijf Smeets-Realisatie programmeerde hij CNC-machines voor andere bedrijven.

De samenwerking klopte. Tom startte PaletteCAD Nederland bv op en sindsdien zijn er steeds meer bedrijven die met behulp van PaletteCAD efficiënter werken en prachtige visualisaties aan de klant kunnen overleggen. Kenmerkend is de hoge mate van ontwikkeling bij zowel het programma als het bedrijf.

dsc_6116-kopieren

Tom Smeets is een echte houtspecialist, ondernemer en CNC-programmeur.

 

In deze tijd, CNC of geen CNC, wordt het steeds belangrijker om zo efficiënt mogelijk te werken. Er mogen geen fouten gemaakt worden, goed personeel is schaars, de administratie dient op orde te zijn en de klant moet een zo scherp mogelijke prijs krijgen aangeboden waarbij ook nog ruimte is om voldoende winst te maken. En als het even kan, mag er hiernaast ook nog tijd bespaard worden.

Door met PaletteCAD te werken valt er een slag te halen op alle bovenstaande punten. En meer. Het is daarom al veel bedrijven gelukt om een sterke omzetgroei te realiseren in de periode nadat het programma werd aanschaft. Ondertussen werken al meer dan 600 interieurbouwers door Nederland en België met PaletteCAD, waarvan iets minder dan de helft met een CNC-machine werkt.
10id-002-04-ansicht-01-kopieren

PaletteCAD Nederland verzorgt de trainingen zelf. Dit kan online, klassikaal en op locatie. Samen met de ingebouwde helpfunctie, handleidingen en een van nature gebruiksvriendelijk programma is het programma toegankelijk voor iedere ervaren CAD-tekenaar als ook voor iedere beginnend tekenaar. Het team van PaletteCAD Nederland bestaat uit acht medewerkers. Het doel is om dit jaar uit te breiden met nog twee nieuwe krachten. Deze vacatures zijn terug te vinden op de website. Met oog op de toekomst heeft PaletteCAD Nederland grote plannen. Deze hebben voornamelijk betrekking op het ontwikkelen van de service en uitbreiden van markten.

Nieuwigheden op komst

Ook PaletteCAD Duitsland heeft al aangegeven om de trend van de laatste jaren door te zetten en voorop te willen blijven lopen in de technologische ontwikkeling. Een directe koppeling met de software van Blum, Häfele, Hettich en plaatleveranciers, een vereenvoudigde CAM-export en IFC-export zijn enkele grote onderwerpen die momenteel in de ontwikkeling zijn. Daarnaast komt ook PaletteCAD 10 steeds dichterbij.

10id-020-04-ansicht-01-kopieren

Door met PaletteCAD te werken valt er veel winst te behalen.

 

Eind dit jaar vindt de HoutPro+ beurs plaats in de Brabanthallen van ’s-Hertogenbosch. Hier zal PaletteCAD vanzelfsprekend weer van de partij zijn en groots uitpakken. Samen met FixCHIP, de nieuwe plaatverbinder die Tom Smeets heeft uitgevonden, gaat het bedrijf verder met het bedienen van de interieurbouwers in Nederland en België.

Na tien jaar is er in essentie niet zo heel veel veranderd. PaletteCAD is een compleet en vernieuwend ontwerpprogramma voor professionele interieurbouwers, van klein tot groot. Er zijn te veel bedrijven die nog geen stap in het digitale tijdperk hebben genomen. PaletteCAD zal zich daarom blijven inzetten om interieurbouwers efficiëntie te bieden in het ontwerpen, presenteren en produceren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.