Platform voor de interieurbouwbranche
Plaatmateriaal

Texturen in melamine en HPL die zowel de ‘look’ als de ‘feel’ hebben van hun natuurlijke tegenhanger

Nieuwe texturen en kleuren voor een natuurlijk karakter

Render Gama Duo1 kopiëren

Tekst: Jan Mol Beeld: FINSA

13 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Inmiddels wordt de nieuwe Gama Duo collectie van FINSA ruimschoots omarmd door interieurontwerpers. Met de introductie van de nieuwe Gama Duo 2020-2022 collectie boodt FINSA aan het begin van dit jaar nieuwe mogelijkheden aan designers. Chelsey Kuijt, marketing manager bij FINSA, concludeert dat er duidelijk behoefte was aan meer creatieve mogelijkheden.

“Gama Duo 2020-2022 bevat onder andere een nieuwe steenachtige textuur, mooie uni-kleuren, meerdere fantasie decoren en zeer verfijnde houttexturen. Voor interieurarchitecten en -ontwerpers is het alleen nog een kwestie van kiezen, combineren en toepassen. De creativiteit kan de vrije loop krijgen, de nieuwe collectie leent zich voor traditionele, natuurlijke, verfrissende en abstracte toepassingen.”

Een natuurlijk interieur op zijn allermooist

De ontwerpers van de Gama Duo collectie 2020-2022 hebben zich laten inspireren door de natuur en hebben daarbij rekening gehouden met de laatste trends in interieurdesign. Chelsey: “Je treft er alles aan om een natuurlijke draai aan een interieurontwerp te geven. Van natuurlijk hout en textiel tot mooie, vlakke steenstructuren, in lichte kleuren, waarbij speciale aandacht uitgaat naar de verschillende tinten groen. Ook oppervlakte afwerkingen in super mat en hoogglans zijn voorhanden, evenals een steenachtige afwerking.”

Steen, marmer en beton

In de fantasiecollectie bevinden zich onder andere steen- marmer- en betondecoren. Perfect voor het realiseren van keukens, badkamers, beursstands, interieurs en meubels. “Van verfijnd tot robuust ogend, met de steen-, marmer- en betondecoren kun je iets substantieels toevoegen aan een interieur. De gehele Gama Duo 2020-2022 collectie is inzetbaar binnen alle disciplines waar decoratief plaatmateriaal wordt toegepast. Door de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling kunnen er unieke ontwerpen gerealiseerd worden met een opzienbarend effect.”

Doordacht en duurzaam

De Gama Duo collectie is beschikbaar in melamine in het formaat 2850 mm x 2100 mm x 18 mm en in HPL in de maat 3050 mm x 1300 mm. Op de unieke superPan dragerplaat is de collectie Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd. Bijpassend kantenband maakt uiteraard ook onderdeel uit van de collectie. Gama Duo is FSC en PEFC gecertificeerd en kan dus met een schoon geweten worden toegepast.

Beschikbaarheid

Gevraagd naar de beschikbaarheid van de nieuwe Gama Duo collectie antwoordt Chelsey: “Alles is nu verkrijgbaar bij Baars & Bloemhoff in Nederland en bij CRAS in België. Baars & Bloemhoff is overtuigd van de kwaliteiten van superPan en levert FINSA’s Gama Duo decor collectie standaard op een superPan dragerplaat. Ze hebben er zelfs een eigen site voor gemaakt. Wie live in aanraking wil komen met het materiaal, kan (na de coronacrisis) daarvoor terecht bij een van hun Broeinest filialen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%