Platform voor de interieurbouwbranche
Techniek van nu met de grandeur van de jaren ’30

Techniek van nu met de grandeur van de jaren ’30

Wie kiest voor een jaren ’30 woning doet dit vaak om esthetische redenen. Wie met het hele hart heeft gekozen voor de grandeur van deze tijd, wil ook graag dat de stijl bewaard blijft. Vaak brengt dit bij renovatiewerkzaamheden compromissen met zich mee. Niet als het om de juiste keuze van deurbeslag gaat! Intersteel uit Rhenen heeft namelijk perfect passend deurbeslag met bijbehorende accessoires beschikbaar, waarmee de authentieke uitstraling van zulke woningen volledig gehandhaafd blijft.

Interieurarchitecte Lianne van Engelen, de drijvende kracht achter Studio Linn, mocht in 2017 de verbouwing en renovatie van een schitterende jaren ’30 woning voor haar rekening nemen. Om dit huis zo authentiek mogelijk te laten, maar wel te voorzien van de laatste stand van zaken op het gebied van veiligheid en techniek, nam zij contact op met Intersteel.

Intersteel
De sfeer en uitstraling van de jaren ’30 vertaald naar nu.

Een combinatie van moderne materialen en originele elementen
De woning werd volledig gestript en voorzien van nieuwe verlichting, vloeren, dubbel glas en nieuwe elektra. Ruimtes kregen na transformatie een betere, passende functie. Lianne van Engelen schetst: “Belangrijk was om de authentieke sfeer van de woning niet te verliezen. Daarom combineerden we nieuwe, moderne materialen met originele elementen, waaronder de binnendeuren.”

Voor stijlvol deur- en raambeslag, volledig passend bij het karakter van de woning, werd de hulp van Intersteel ingeroepen. Maarten ter Horst van Intersteel licht toe: “Het hang- en sluitwerk moest niet alleen passen bij de stijl van de woning, maar tevens voldoen aan de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid. Na bestudering van de plattegronden en de kozijn- en deurdetails is in goed overleg gekozen voor het chroom/ebbenhouten beslag uit de Ton 400 serie voor het interieur, met bijpassend beslag voor het exterieur. Dit beslag voldoet voor de volle 100 procent aan alle huidige veiligheidseisen.” 

Lianne van Engelen vult aan: “Bovendien completeert het de gekozen stijl en uitstraling van de gemoderniseerde woning zowel binnen als buiten prima. We zijn erg blij met deze kosteloze projectservice van Intersteel.”

Intersteel
De authentieke sfeer van de woning is gewaarborgd.

Een pasklaar antwoord voor iedere woning
Welke stijl een woning ook heeft, met deur- en raambeslag van Intersteel kan in alle gevallen een smaakvolle upgrade bereikt worden die voldoet aan de laatste stand der techniek en een maximale veiligheid met zich meebrengt. Intersteel verstaat als geen ander de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl zijn er productlijnen ontwikkeld die extra elementen aan het interieur toevoegen. De lijnen zijn in eigen beheer of in samenwerking met toonaangevende interieurarchitecten ontworpen. Of het nu gaat om modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro, de finishing touch ligt bij Intersteel binnen ieders handbereik.

Tekst: Jan Mol  Beeld: Intersteel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.