Platform voor de interieurbouwbranche
Succesvol dankzij het varen van de eigen koers

Succesvol dankzij het varen van de eigen koers

Als producent van houtbewerkingsmachines heeft Felder in de afgelopen jaren een vooraanstaande rol gespeeld. Een rol die het vooral te danken heeft aan het feit dat het familiebedrijf er bewust voor kiest een eigen koers te varen.

Wie de fabriek van Felder in Tirol bezoekt, belandt op een plek vol bedrijvigheid. Zo vindt de  montage van kantenaanlijmmachines inmiddels in een aparte hal plaats. Het was een uitbreiding die deze productgroep verdiende. Daarmee is de totale omvang van de fabriek gegroeid naar 84.000 vierkante meter en zijn er in totaal 800 medewerkers actief. Wereldwijd werken in 84 verschillende landen 1500 mensen voor het Oostenrijkse bedrijf. Zij produceren gezamenlijk meer dan 180 verschillende soorten houtbewerkingsmachines: van kleine zagen tot geavanceerde cnc-machines. Tot het jaar 2021 zal Felder in totaal 60 miljoen Euro in de uitbreiding van het bedrijf stoppen. 

De totale omvang van de fabriek is gegroeid naar 84.000 vierkante meter. (Beeld: Flo Taibon)

 

Martin en HansJörg staan als zonen van oprichter Johann Felder aan het roer. Maar inmiddels is ook de derde generatie binnen de organisatie actief: Patrick, Daniel, Alexander en Tamara. Laatstgenoemde heeft de functie van productiemanager en is inmiddels tien jaar binnen het bedrijf actief. “Ondanks deze wereldwijde groei blijven we vooral een familiebedrijf. De tweede en derde generatie heeft ieder hun eigen inbreng in deze succesformule. Vertrouwen, nauwkeurigheid en kennis gaan nu hand in hand met vitaliteit, nieuwsgierigheid en openheid. Dat zorgt gezamenlijk voor een goed contact met de klanten. Echter, niets gaat vanzelf. Ook wij hebben ons dankzij opleiding en werkervaring moeten bewijzen.” 

 Haar broer Alexander Felder is verantwoordelijk voor de afdeling marketing en communicatie. De neven Daniel en Patrick zijn respectievelijk verantwoordelijk voor de inkoop en productieafdeling. “Iedere medewerker is bij ons gelijk, maar wij als leden van de Felderfamilie staan wel bekend als een tikkeltje eigenwijs. Wij varen onze eigen koers, maar juist dat maakt dit bedrijf al sinds 1956 tot een succes.”

 Sinds afgelopen jaar is ook de Otto Mayer machinefabriek officieel onderdeel van Felder. In het Duitse Lossburg vindt de productie van platenopdeelzagen plaats. Een bewuste keuze omdat ook Otto Mayer als familiebedrijf dezelfde waarden en normen hanteert als Felder. Eigenschappen die de samenwerking eenvoudiger maakten. Beide partijen werkten overigens al jaren succesvol samen aan de Format-4 cnc-technologie. Maar Felder is meer dan louter een machinefabrikant. Een goed voorbeeld zijn de Silent Power gereedschappen. Bijvoorbeeld zaagbladen  speciaal voor het kantrechten, afkorten en kappen van massief hout en platen zonder coating, maar ook handig bij het maken van pennen en sleuven in lengterichting. Een noviteit die eerder dit jaar tijdens de Ligna uitgebreid werd besproken. Net zoals PCS, het eerste en enige preventieve contactsysteem ter wereld voor paneelzagen. 

Tijdens de Ligna lieten wij louter noviteiten zien die binnen zes maanden verkrijgbaar zijn.

 

Tamara Felder was verantwoordelijk voor de standpresentatie tijdens de Ligna. “Tijdens die beurs lieten wij louter noviteiten zien die binnen zes maanden op de markt verkrijgbaar zijn. Een ander voorbeeld is de Format-4 tempora glueBox. Een kantenaanlijmer met PUR vanaf de rol. Deze maakt het werken met PUR-lijm eenvoudig en ongecompliceerd. “Het is ons doel vooral om nieuwe producten op de markt te brengen die een meerwaarde zijn voor de klanten. Daarvoor zijn kennis van de markt en creativiteit van ons team nodig. Zij durven het telkens weer aan om noviteiten te ontwikkelen die een meerwaarde voor de branche zijn. Ons motto tijdens de Ligna was dan ook niet voor niets ‘Challenge your Limits’.”

www.felder-groep.nl  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.