Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Student van het HMC is de beste meubelmaker van Nederland

Van 4 t/m 6 maart 2020 vond de 18de editie van WorldSkills Netherlands plaats. Dé jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. Nadat vorig jaar HMC’er Guus van...

naamloos-2-kopieren

9 maart 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Van 4 t/m 6 maart 2020 vond de 18de editie van WorldSkills Netherlands plaats. Dé jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. Nadat vorig jaar HMC’er Guus van Velthuijsen zich al beste meubelmaker van Nederland mocht noemen is het dit jaar de beurt aan HMC’er Bauke-Jan Beverloo. Hij mag zich vanaf nu ‘Beste meubelmaker van Nederland’ noemen. Naast Bauke-Jan vielen nog twee studenten van het HMC in de prijzen. Interieuradviseur Maud Botman pakte de zilveren plak en interieuradviseur Kimberley Faassen behaalde brons.

Goud voor meubelmaker Bauke-Jan

Student Bauke-Jan deed dit jaar voor de tweede keer mee. Vorig jaar behaalde hij als eerstejaars student al een knappe tweede plaats. Na die ervaring is Bauke-Jan extra gaan trainen en niet zonder verdienste. Hij werd eerste en mag daarmee de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ dragen. Een fantastische prestatie! Door zijn overwinning mag Bauke-Jan Nederland vertegenwoordigen bij de Europese finales tijdens EuroSkills in Graz (Oostenrijk) van 16 t/m 20 september 2020. Wie weet is Bauke-Jan zometeen wel de beste meubelmaker van Europa!

Zilver en brons voor interieuradviseurs Maud en Kimberley

Voor student interieuradviseur Maud waren de WorldSkills Netherlands dit jaar nieuw. Zij deed dit jaar voor het eerst mee en streed meteen volop mee voor een podiumplaats. Dat is gelukt. Ze veroverde de tweede plaats en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook Kimberley deed voor het eerst mee met de wedstrijden van WorldSkills Netherlands in de categorie Interieuradviseur. Zij stond naast Maud op het podium en mocht een bronzen mediale in ontvangst nemen.

Andere finaleplaatsen

Naast drie studenten met podiumplaatsen deden nog twee studenten namens het HMC mee aan de finales van de WorldSkills Netherlands. Dat betekent automatisch dat zij bij de top acht zaten. Bij de opleiding Meubelmaker was dit namens het HMC Jelle Hartman. Hij deed dit jaar voor het eerst mee en behaalde een knappe vijfde plaats. Bij de opleiding Verkoopspecialist deed Amira Gajadhar namens het HMC mee aan de finales. Zij behaalde een zesde plaats.

WorldSkills Netherlands

Skills The Finals 2020 is onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo’. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%