Platform voor de interieurbouwbranche
Strakke gefineerde decoratieve latten openen nieuwe mogelijkheden voor stijlvolle interieurs
De latten zijn vervaardigd uit echt fineerhout, wat zorgt voor een uitstekende kleurconsistentie. Ze zijn bovendien uiterst stabiel door de kern in MDF.

Strakke gefineerde decoratieve latten openen nieuwe mogelijkheden voor stijlvolle interieurs

De lattenstructuur is al geruime tijd hot in interieurontwerpen. Architecten en bouwheren gebruiken strakke houten latten als wand- en plafondbekleding of als vrijstaande ruimteverdeler en creëren zo een esthetisch lijnenspel dat elk interieur naar een hoger niveau tilt. Decospan speelt perfect op deze trend in met de introductie van de Astrata Slats. Deze decoratieve houten latten zijn 3- of 4-zijdig met fineer afgewerkt en zowel onbehandeld als kant-en-klaar in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hiermee biedt de specialist opnieuw een creatieve oplossing voor de integratie van hout in elk interieur, die ook perfect aansluit bij de andere sterke merken Querkus Natural, Shinnoki, Woodcoustics, ….

Onder het motto ‘Creatief met fineer’ blijft Decospan steeds weer nieuwe ontwikkelingen lanceren. Het gamma omvat het (fineer)parket van the twelve®, Cabbani® en Parky®, de wand- en meubelpanelen van de Nordus, Querkus en Shinnoki®-collecties, de akoestische panelen van Woodcoustics en nu ook planken, panelen, 3D-wandtegels en latten onder de naam Astrata. 

“We stelden vast dat architecten en bouwheren steeds vaker kiezen voor latten op wanden en plafonds, zelfs vrijstaand of als scheidingswand. Daarbij werd vooral gebruik gemaakt van massieve latten in eik of een andere houtsoort. Door de oorlog in Oekraïne is dat hout echter zeer schaars. Bij massieve latten kunnen ook gemakkelijker kleurverschillen optreden en luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat ze vervormen”, legt Filip Cleeren, sales manager Nederland bij Decospan, uit. 

“Daarom introduceerden we binnen ons Astrata-gamma de slats of gefineerde latten, die gebruikt kunnen worden als wand- en plafonddecoratie én als ruimteverdeler. Ze kunnen verticaal, horizontaal en diagonaal gemonteerd worden en ook verschillende afmetingen kunnen gecombineerd worden, waardoor een dynamisch lijnenspel ontstaat.”

Deze decoratieve latten worden op wanden en plafonds gemonteerd, maar kunnen ook als vrijstaand element gebruikt worden.

Veelzijdige, creatieve oplossing

De Astrata slats kunnen in twee versies geleverd worden. Zo worden de 3-zijdig gefineerde latten gebruikt voor montage op wanden en plafonds, terwijl de volledig gefineerde versie eerder voor losstaande interieurelementen ingezet worden. De dunste latten van 31 x 31 mm zijn alleen in de 3-zijdige versie beschikbaar. Alle andere maten (31 x 65, 39 x 80 en 51 x 100 mm) kunnen in beide varianten besteld worden. De maximale lengte is 3040 mm. 

“Dit product combineert heel wat voordelen. Zo is het vervaardigd uit echt fineerhout, dat zorgt voor een uitstekende kleurconsistentie. De balken zijn uiterst stabiel door de kern in MDF en ze worden volledig afgewerkt geleverd. De verwerker moet ze alleen uitpakken en monteren, waardoor veel tijd bespaard wordt”, vult business developer Nederland Danielle Quint aan. “Onbehandelde Astrata slats kunnen door de gebruiker met olie, beits of vernis afgewerkt worden. De latten kunnen echter ook kant-en-klaar gebeitst en vernist aangeleverd worden. Dankzij onze meubelafdeling kunnen ze zelfs in andere afmetingen of met extra bewerkingen, zoals groeven, verkregen worden.”

Astrata slats zijn strakke gefineerde latten. Ze zijn 3- of 4-zijdig met fineer afgewerkt en zowel onbehandeld als kant-en-klaar verkrijgbaar.

Focus op Nederlandse markt

De nieuwe Astrata Slats reeks werd zeer positief onthaald op de Belgische en Franse markt. Op Houtpro+ wil Decospan dit product ook vol op de Nederlandse markt lanceren. “De verwachtingen zijn hoog, want ook de architecten en verwerkers in Nederland, die het product al leerden kennen, zijn laaiend enthousiast over de mogelijkheden”, sluiten Cleeren en Quint unaniem af. “Dit is immers een nieuwe creatieve oplossing, die in combinatie met onze andere sterke merken Parky, Querkus, Shinnoki en Woodcoustics elk interieurontwerp naar een hoger niveau tillen. We hebben ook aan de verwerkers gedacht. De montagevoorschriften op onze website maken het voor hen heel eenvoudig om Astrata slats te monteren.”

HAL 5 – STAND 5500  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.