Hesse

Modern kitchen interior at home with kitchenware

01:18
18-10-2018

Het stompmatte oppervlak met een uitstekende krasbestendigheid

Tot dusver konden matte en uiterst krasbestendige lakoppervlakken slechts worden gemaakt met behulp van dure droogmethoden (zoals hoogenergetische UV- of ESH-stralen, inbranden et cetera). 

Hier heeft Hesse verandering in aangebracht. Met de Hesse HYDRO-PUR MATO HDU 54200 is dit al mogelijk bij kamertemperatuur, dus zonder extra droogkosten. Het volstaat om de lak in één laag op een kleurloos gegrond oppervlak van hout of op een ander, met kleurlak gegrond oppervlak te spuiten. Aansluitend laten drogen bij kamertemperatuur en klaar is Kees. 

De MATO kan zowel met het bekerpistool, als met de spuitautomaat (Airless of Airmix) worden aangebracht. Dit stompmatte oppervlak overtuigt bovendien met zijn soft feeling effect dat gepaard gaat met een hoge chemische en een uitstekende mechanische bestendigheid. Dit nieuwe laksysteem is dus niet alleen optisch overtuigend, maar ook wat haptiek betreft ontstaat er een exclusief en hoog­waardig oppervlak. 

Om de waardigheid van het oppervlak en de geschiktheid voor gebruik nog verder te verhogen, heeft Hesse het laksysteem voorzien van selfhealing-eigenschappen. Als er ondanks het sterke oppervlak toch eens een krasje of vervuiling te zien is, dan kan deze eenvoudig met een natte doek worden weg- en droog geveegd. 

Hesse
Het volstaat om de lak in één laag op een kleurloos gegrond oppervlak van hout te spuiten. 

De sporen en de lichte beschadigingen zijn verdwenen. Dankzij het minimale oplosmiddelgehalte van minder dan 4% na verharding, is MATO ook interessant voor ‘Green building’ toepassingen. 

Vanwege deze kenmerken wordt Hesse HYDRO-PUR MATO HDU 54200 al veelvuldig toegepast.  Naast het klassieke gebruik voor decoratieve meubels gebeurt dit ook in gebieden waarin bijzonder bestendige oppervlakken noodzakelijk zijn.  

Bij gebruik van HYDRO-PUR MATO als aflak op gekleurde oppervlakken blijft de oorspronkelijke kleur van de ondergrond, ondanks de stompmatte glansgraad en de uitstekende oppervlakte-eigenschappen, vrijwel ongewijzigd. Ook het resultaat van HYDRO-PUR MATO bij de Martindale-tests (bepaling van de kras- en slijtvastheid) ten opzichte van vergelijkbare PUR, HYDRO-UV en UV-materialen is zeer goed. Dit bevestigt dat de lak uitermate geschikt is voor prak­tische toepassingen. Het spreekt voor zich dat het materiaal voldoet aan de Decopaint richtlijn en aan de eisen in EN 71-3 (Veiligheid van speelgoed; 2017-10) en in DIN 53160 (Deel 1 en 2; Speeksel- en zweetvastheid). 

Nieuwsgierig geworden? Bezoek Hesse op de Prowood beurs op standnummer 2110.    


De voordelen van de Hesse HYDRO-PUR MATO HDU 54200 in één oogopslag:
• Stompmatte oppervlakteoptiek;
• Uitstekende krasbestendigheid;
• Selfhealing effect bij kleinere beschadigingen.

Tekst: Hesse & Rob Buchholz   Beeld: Hesse

Binnenwerk partners

MDFVlecad