Invisible EXO XC-10
01:18
18-10-2018

Stijlvol en strak voor een minimalistisch ontwerp

Een tijdloos interieur met strak en minimalistisch ontwerp, daar spelen de producten van Argent Alu perfect op in. Zo ook de argenta invisible EXO XC-10, de nieuwste variant wat betreft onzichtbare scharnieren. Maar ook de ROB Square Black mikt op een stijlvolle integratie van houten schuifdeuren in minimalistische interieurs.

Nieuw argenta invisible scharnier EXO XC-10
De argenta invisible EXO XC-10 is de nieuwste variant in het assortiment onzichtbare scharnieren van Argent Alu. Dit nieuwe scharnier blinkt vooral uit in flexibiliteit want dankzij z’n variabele inbouw­afstand (van 4 tot 10 mm) tot de voorkant van het deurblad, is die bruikbaar voor alle ‘opbouw’ deurkaders met deurlijsten. Ingefreesd op 4 mm gemeten vanaf het deurblad, blijft de openingshoek van 180° namelijk perfect behouden. Zelfs met deurlijsten en een vloerplint rond de deur en tegen de muur, kan de deur zo toch steeds helemaal open. En dit opent zelfs nog meer perspectieven, want zo kun je ook een deurblad afwerken met dezelfde tegels of glas. De deur verdwijnt dan visueel volledig in de wand. 

Zelfs met de extra dikte van die tegels of het glas op zowel de wand als de deur (maximum 2 keer 6 mm), kan die laatste dan toch nog helemaal opendraaien. De EXO XC-10 is zoals alle argenta invisible scharnieren uitgerust met het ‘Easy Hook’-systeem. Dankzij dat gepatenteerde systeem kan men het deurblad na montage in het deurkader nog makkelijk alleen afregelen, zowel in de hoogte, de breedte als de diepte.

ROB Square Black: rechtlijnig en sober schuifdeurbeslag
Met het rechtlijnige, strakke ontwerp van het Square schuifdeur­beslag mikt ROB op een stijlvolle integratie van houten schuifdeuren in minimalistische interieurs. Het profiel is beschikbaar tot maximum 5,5 m lang – al is ook maatwerk mogelijk – en wordt met de meegeleverde beugels tegen de muur gemonteerd. Dit schuifdeurbeslag munt uit in techniek en dan vooral in een stille en vlotte loop. Dat heeft het te danken aan de gelagerde wielen die daarvoor op een slimme manier aan het oog onttrokken zijn. Dit beslag kan schuif­deuren tot 80 kg zwaar met een deurbladdikte tot 40 mm en breedtes van 93 of 123 cm aan. De ‘Black’ uitvoering is afgewerkt met een zwarte structuur­poederlak, maar daarnaast is de Square ook in geanodiseerd aluminium beschikbaar. Zowel in open als in gesloten positie, houden magneten het deurblad op zijn plaats.

Ontdek deze noviteiten tijdens Prowood in hal 4, stand 326.    

Tekst en beeld: Argent Alu

Binnenwerk partners

MDFVlecad