Platform voor de interieurbouwbranche
‘Stelling nemen tegen het virus’, zowel letterlijk als figuurlijk

‘Stelling nemen tegen het virus’, zowel letterlijk als figuurlijk

In deze crisistijd doen we allemaal ons best om onszelf en elkaar zo veilig mogelijk te houden. De maatregelen die genomen moeten worden om de anderhalvemeter maatschappij te handhaven, maken het dagelijks leven en het werken soms erg moeilijk. Winkels berekenen hoeveel klanten zij maximaal tegelijk binnen kunnen laten, om nog binnen de gestelde kaders van het RIVM te blijven. Ondernemend Nederland wordt in een rap tempo steeds inventiever en komt met passende oplossingen.

Ook bij Ohra Regalanlagen GmbH merken ze dat er letterlijk ‘stelling genomen wordt’ tegen het virus. Frans van der Zee van de Nederlandse vestiging van Ohra ziet dat de stellingen die het bedrijf in de markt zet op creatieve manieren worden ingezet om meer veiligheid aan de consument te bieden en tegelijkertijd meer vloeroppervlak te verzorgen.

Afhaalgoederen verplaatsen naar buiten.

 

Het magazijn als overloop

“Eigenlijk is het logisch dat bijvoorbeeld bouwmarkten en tuincentra de deuren naar het magazijn open zetten, om een deel daarvan bij het winkeloppervlak te betrekken. Dat deed men al om commerciële redenen, nu ook om veiligheidsredenen”, licht Van der Zee toe. “Door de stellingen te gebruiken om koopwaar uit te stallen en tussen de stellingen met pijlen op de grond een looproute in één richting aan te geven, kunnen er meer consumenten op een veilige manier winkelen.”

Winkeliers met een magazijn aan de winkel kunnen met bestaande stellingen of met toevoeging van nieuwe stellingen rust en ruimte creëren. “De stellingen zijn op zich al prima afscheidingen tussen de looppaden. Daarnaast kan een stelling in een mum van tijd ingericht worden als schap voor producten. Elke klant meer die je op een veilige manier kunt bedienen is er één. Men heeft het al moeilijk genoeg tenslotte.

Naast het vergroten van het winkeloppervlak, kan een Ohra stelling ook zorgen voor een veilige situatie op de afdeling waar volumineuze goederen worden afgehaald door klanten. “Door ook daar stellingen slim op te stellen, kunnen er afhaalschappen gerealiseerd worden. De magazijnmedewerker kan er op veilige afstand voor zorgen dat de afhaalgoederen klaarliggen in de stelling. De afhaler identificeert de goederen en laadt deze vervolgens in”, besluit Van der Zee.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.