Platform voor de interieurbouwbranche
Spraakmakend nhow hotel Amsterdam  kiest op alle fronten voor kwaliteit

Spraakmakend nhow hotel Amsterdam kiest op alle fronten voor kwaliteit

Het is een van de meest spraakmakende nieuwe hotels van ons land: het nhow hotel bij Amsterdam RAI. Dankzij de 91 meter hoge toren, de 25 verdiepingen en 650 hotelkamers is dit het grootste hotel van de Benelux. Architect Rem Koolhaas liet zich bij het ontwerp inspireren door de reclamezuil.

Wie dusdanig uitpakt, kiest op alle fronten voor kwaliteit en noviteit. Dat past bij de statuur van dit megahotel dat de vorm heeft van drie willekeurig op elkaar geplaatste vierkante blokken. Een belangrijk aspect bij ieder modern hotel is de keuze voor de juiste verlichting. De keuze viel uiteindelijk op het Loox-concept van Häfele. Mede dankzij de kleine bouwvorm van dit LED-concept is het goed toepasbaar in meubels. Ideaal voor designprofielen in een moderne omgeving, zoals dus het nhow hotel in Amsterdam.

Goede prijs-/kwaliteitsverhouding

De verantwoordelijkheid voor het interieur van de hotelkamers in dit megahotel lag bij Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen en interieurbouw. “Wij zijn bijzonder actief binnen de hotelwereld”, zo trapt Pieter van de Minkelis, hoofd bedrijfsbureau interieurbouw, af. “Bij toeval kende ik de mensen die de inkoop voor het nhow hotel verzorgden goed en zij informeerden mij over dit project. Op hun verzoek hebben wij ons aangemeld en vanwege de goede prijs-/ kwaliteitsverhouding viel de keuze in ons voordeel uit. De wensen van het hotel over de inrichting waren duidelijk op papier gezet. Tevens kregen wij de tekeningen van de ontwerper aangeboden waarop het plan helder was uitgewerkt.”

Keuze Häfele

In zowel de kastenwanden als de hoofdborden van het bed was goede verlichting een pre. Daarover ging Hoogendoorn met een aantal partijen in gesprek. Op het moment dat men al bezig was met de calculatie van het complete pakket kwam Häfele plotseling in beeld.

“Ik was met hen voor een ander project in gesprek toen het verhaal van het nhow hotel ineens ter sprake kwam. Al snel bleek dat zij dankzij het Loox-concept gewoon de beste partij waren om LED-verlichting bij dit project te leveren. Bovendien had Häfele als voordeel dat zij de interieurproducten volledig geassembleerd aanleverden. De verlichting was dus al in het meubilair geïntegreerd. Dan hoef je als interieurbouwer niet meer zelf met kabels en elektriciteit aan de slag te gaan. Dat scheelt tijd en dus ook geld. Om alles op juiste wijze af te stemmen zijn onze inkopers en werkvoorbereiders eerst met de mensen van Häfele in gesprek gegaan, zodat alle details helder waren.”
De nieuwste versie van Loox is voorzien van een nieuw plugsysteem dat voldoet aan de eisen van de moderne leef- en woonwereld. Ideaal dus voor dit prestigieuze hotel dat inmiddels geopend is. De reacties vanuit zowel management als de gasten zijn bijzonder positief, zo merkt Van de Minkelis.

“Natuurlijk moet je altijd even afwachten hoe mensen op het totaalbeeld reageren, maar het is sowieso al bijzonder om in dit hotel te verblijven. De kwaliteit van het meubilair en de verlichting sluit uitstekend op het geheel van dit spraakmakende hotel aan. De waardering die wij kregen, hebben we vanzelfsprekend overgebracht aan de mensen van Häfele.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.