Platform voor de interieurbouwbranche
Specialist in de nieuwste generatie bewerkingsmaterialen

Specialist in de nieuwste generatie bewerkingsmaterialen

Er is steeds meer vraag naar Solid Surface in de interieurmarkt. Reden voor Binnenwerk om eens poolshoogte te gaan nemen bij een verwerker van dit materiaal. We stappen het familiebedrijf Ergoform binnen en spreken daar met mede-eigenaar Bart van Erven, die samen met zijn compagnon en tevens broer Joep de nodige expertise heeft opgebouwd op het gebied van Solid Surface voor de Nederlandse interieurmarkt.

“Een bijzonder materiaal, waar steeds meer vraag naar is, met name door de oneindige en fraaie verwerkingsmogelijkheden”, opent Bart het gesprek. Gevraagd naar hun succesformule, luidt het antwoord: “De drukte hier is een direct gevolg van de keuze voor Krion als merk in Solid Surface en onze nauwe samenwerking met leverancier RET Interieur.” 

Vormvrijheid en een esthetische afwerking
“Ergoform is van oudsher een bladenverwerker, zoals aanrecht- en werkbladen, in uiteenlopende materialen. In de loop der tijd zijn we steeds meer interieurs gaan doen, waardoor we nu spreken over een ‘bladentak’ en een ‘interieurtak’ binnen Ergoform”, aldus Van Erven. 

“Toen ons oog een aantal jaren terug viel op de mogelijkheden van het relatief nieuwe solid surface zijn wij ons al snel gaan verdiepen in het verwerken van dit materiaal. Met name het naadloos verlijmen en de vormvrijheid, spraken ons enorm aan. Op dit vlak is er eigenlijk géén ander materiaal vergelijkbaar. Dat geldt niet alleen voor het plaatmateriaal, maar ook voor de waskommen en spoelbakken. Daarnaast heeft Solid Surface door de unieke samenstelling een hoge attractiviteitswaarde en een zeer luxe uitstraling. Voor onze klantengroep – die heel bewust voor maatwerk kiest – een belangrijke factor”, aldus Van Erven.

Solid Surface
Bij Krion is wit ook écht wit en ook wanneer er pigmenten worden toegevoegd, blijven de kleuren zeer uitgesproken, fris en helder.

Specialist in de nieuwste generatie Solid Surface
Met het regelmatig volgen van technische trainingen én natuurlijk de ervaring die het team heeft vergaard met het opleveren van vele mooie projecten mag Ergoform zich met recht Solid Surface specialist noemen. 

“Wij worden hierbij actief ondersteund door onze leverancier RET Interieur, bij wie wij ons Solid Surface merk Krion betrekken. Reden voor ons om juist met dit merk te werken is in eerste instantie het product zélf. De samenstelling bestaat voor maar liefst driekwart uit 98% zuiver aluminium hydroxide, een natuurlijk mineraal. Daarmee is Krion de zuiverste in zijn soort. Oftewel: wit is ook écht wit en ook wanneer er pigmenten worden toegevoegd, blijven de kleuren zeer uitgesproken, fris en helder. Bovendien is de gehele collectie gewoon ontzettend mooi met ook regelmatig opvallende nieuwkomers, waardoor wij klanten ook echt wat bijzonders kunnen bieden. Neem de nieuwe trend in gemarmerde structuren bijvoorbeeld. Krion kwam al vroeg met fraaie decors op dat gebied.” 

Solid Surface
Daarnaast heeft Ergoform ook een grote groep directe opdrachtgevers, die zij met veel plezier en creativiteit bedienen. Speciaal voor hen én voor ontwerpers heeft Ergoform haar showroom, die vooral op keukens was gericht, uitgebreid met een nieuwe ruimte waarbij zij willen inspireren op het gebied van sanitair. Helemaal opgezet in Krion.

Samenwerken voor het mooiste eindresultaat
Van Erven vervolgt: “Zeer belangrijk voor ons is de manier van werken bij onze leverancier RET Interieur. Hun persoonlijke benadering, expertise en brede support zijn zaken, die door ons enorm gewaardeerd worden. We zien de samenwerking dan ook als een partnerschap. Om als specialist te worden gezien moet je goed op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden. RET Interieur ondersteunt ons hier optimaal bij, bijvoorbeeld door ons mee te nemen naar dé huisshow van Krion in Spanje, waar wij als VIP’s als eerste alle noviteiten mogen ontdekken. En waar we ook de nieuwste technische ontwikkelingen zelf kunnen ervaren. Zo blijven wij vooroplopen in de markt.” 

Solid Surface
Ergoform is ook een verlengstuk voor collega’s in de markt, die graag een object van Solid Surface in een project willen toepassen, maar daar zelf de machines en/of de knowhow niet voor in huis hebben.

Krion by Porcelanosa in Nederland
Krion Solid Surface is onderdeel van de Porcelanosa Group. Wereldwijd is deze groep één van de grootste spelers op het gebied van tegels en sanitair, met indrukwekkende projecten in o.a. de hotelbranche. De fabriek is gevestigd in Spanje, nabij Valencia. In Nederland wordt de distributie exclusief verzorgd door RET Interieur. Onlangs hebben zij een nieuw magazijn betrokken waardoor het voorraadassortiment Krion verder is uitgebreid. Naast méér kleuren plaatmateriaal zijn nu ook de wasbakken vanuit Nederland leverbaar.   

Tekst: Jan Mol/Marloes Hooiveld  Beeld: Ergoform
Uitgelichte afbeelding: 
Ergoform bedient zowel de business-to-business als de particuliere interieurmarkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.