Platform voor de interieurbouwbranche
Specialist in 3D CAD/CAM-software blijft groeien
De gebruiker kan met Korpus volledige interieurs en individuele objecten tekenen en CNC-programmeren. (Beeld: ©studio-vision.be)

Specialist in 3D CAD/CAM-software blijft groeien

Covid-19 houdt ons in zijn macht en zorgt voor duizenden doden overal ter wereld. Ook de maakindustrie wordt hard getroffen en moet op zoek naar oplossingen om in te spelen op een gewijzigde manier van werken, rekening houdend met alle veiligheidsmaatregelen en met thuiswerk. Daarom kiezen nu nog meer firma’s voor de automatisering van hun productieproces. Om in te spelen op de stijgende vraag naar de meest uiteenlopende oplossingen blijft softwarehuis Vlecad investeren in nieuwe mensen en de optimalisatie van hun 3D CAD/CAM-pakketten.

Vanuit Korpus kunnen alle merken en types van machines vanuit de tekening aangestuurd worden: freesmachines, opdeelzagen, CNC-bewerkingscentra, nesting machines, platenmagazijnen, kantenlijmmachines, …. (Beeld: ©studio-vision.be)

Lars Vliegen en zijn team van Vlecad zijn uitgegroeid tot een specialist in de ontwikkeling van softwarepakketten, die interieurbouwers, kastenbouwers, keukenbouwers, badkamerspecialisten en schrijnwerkers helpen om hun verkoop- en productieprocessen te optimaliseren en te automatiseren. Korpus is een volledig in eigen huis ontwikkelde CAD/CAM-software voor het ontwerp en de productie van kasten, dressings en complete interieurs op maat. Dankzij deze software worden ontwerpen omgezet naar aansprekende 3D-presentaties en met een 3D-bril kunnen klanten al virtueel door hun toekomstige interieur wandelen en alles naar eigen wens verder aanpassen. Ze kunnen laden en deuren openen, dingen grijpen, materialen aanpassen, het licht aan-/uitschakelen, door de kamer wandelen, zelfs het zonlicht laten binnenvallen. Als fabrikant krijg je op elk moment een helder overzicht van het volledige productieproces, ook online vanop afstand. 

“We spelen ook in op het thema Industrie 4.0. We kunnen vanuit Korpus al jaren alle merken en types van machines vanuit de tekening aansturen: freesmachines, opdeelzagen, CNC-bewerkingscentra, nesting machines, platenmagazijnen, kantenlijmmachines, …. Gebruikers kunnen die machines met één barcode aansturen, terwijl ze de nodige informatie op het beeldscherm zien”, legt de zaakvoerder uit. “De investering in deze software en in automatisering in het algemeen zorgt voor een hogere productiviteit op de werkvloer, een uitbreiding van de mogelijkheden en een beperking van fouten, maar bespaart ook kosten door een efficiënter gebruik van grondstoffen en machines. Bovendien vinden firma’s sneller geschikt personeel, omdat die terechtkomen in een vereenvoudigde geautomatiseerde werkomgeving.”

Om op de stijgende vraag naar web-gebaseerde applicaties in te spelen, introduceert Vlecad Korpus Web.

De nieuwe realiteit vereist een andere aanpak

Nog meer firma’s willen nu versneld de stap naar automatisering zetten. Ze willen niet langer machines manueel programmeren, maar die eenvoudig vanuit de tekening laten aansturen. De gewijzigde economische situatie ten gevolge van Covid-19 heeft die vraag alleen nog maar groter gemaakt. 

“Veel firma’s beseffen nu dat het meer dan ooit voordelen biedt om te investeren in een verregaande automatisering van hun verkoop- en productieprocessen. Alleen willen ze dat liever gisteren dan vandaag uitgewerkt zien. Daarom breiden we ons team uit met twee extra programmeurs en een bijkomende medewerker voor het geven van de opleidingen”, vertelt Lars Vliegen. 

“Intussen blijven we ook de software verder optimaliseren om tegemoet te komen aan de vragen uit de markt. Zo ontwikkelden we nieuwe functies, waarmee firma’s onder meer nog sneller kunnen tekenen of meerdere werkstukken samen kunnen nemen om bijvoorbeeld te boren. Ook de vraag naar web-gebaseerde applicaties blijft groeien. Daarom introduceren we Korpus Web. Door de corona werken nog steeds veel mensen vanuit huis en door de software online beschikbaar te stellen, kunnen ze van afstand het nodige uitwerken en aansturen om de processen vlot te laten verlopen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.