Houtfineer
01:38
29-05-2018

Specialisme in houtfineer brengt ook internationaal succes

Met een oorsprong in de import van fineersoorten van over de hele wereld heeft Leeuwenburgh Fineer BV zich als echte houtfineerspecialist op de kaart weten te zetten. Om te voldoen aan de wensen van zelfs de meeste veeleisende klant, is het bedrijf zich gaan specialiseren in twee richtingen: ten eerste de basis van het fineer, door zelf rondhout te selecteren en in te kopen en daarvan fineer te produceren en ten tweede richting de verwerking van fineer, door in eigen beheer te voegen, te persen (en eventueel te kleuren), te structureren en af te lakken.

Erik Leeuwenburgh, eigenaar en directeur: “Vanuit onze oorsprong als fineerhandelaar leveren we meer dan 100 verschillende houtsoorten uit voorraad. Onze kracht is dat de klant verzekerd kan zijn van  dezelfde uitstraling, ook bij naleveringen. Alle platen worden gelakt in spuitkwaliteit, waardoor de kenmerkende houtstructuur bewaard blijft. Ook het kantmateriaal is passend bij het plaatmateriaal. Dat geeft een totaalbeeld van massief hout wat niet te onderscheiden is van hout dat op de klassieke wijze is verwerkt.”

Houtfineer

Op elk fineer vraagstuk een passend antwoord
Onder de naam ‘Lignapal’ produceert men in Raamsdonksveer echt-houtlaminaten in een zeer consistente kwaliteit en hoogwaardige afwerking in spuitkwaliteit. Deze collectie gelakte fineervellen, op een kunsthars/laminaatdrager, draagt de welluidende naam ‘De Selectie’ en bevat maar liefst 32 verschillende referenties. Leeuwenburgh licht toe: “De Selectie wordt uit voorraad geleverd, inclusief het bijpassende kantenmateriaal.”

Klanten met specifieke wensen zijn bij Leeuwenburgh ook aan het juiste adres. Van super mat tot hoogglans, met een dikte beginnend bij 0,8 mm (Lignapal met laminaatrug) tot 45 mm dik (met MDF of multiplex als drager), alles wordt gebeitst of gelakt geleverd op maat.

Houtfineer

Gefineerde platen tot een dikte van 2,5 mm
Leeuwenburgh produceert en levert gefineerde platen tot een dikte van 2,5 mm, met specialiteiten als balkhout, in acht verschillende varianten. “Fineer van balkenhout is en blijft een trend. We snijden dit fineer van verouderde eiken balken en verlijmen het op zwart gebeitst plaatmateriaal, om ervoor te zorgen dat bij de randen en scheuren de ondergrond zwart is.” Leeuwenburgh bewerkt de randen verder niet, om de optiek van gestapelde balken te behouden. Wel kan er voor een extra geaccentueerde houtstructuur gekozen worden, de ‘hewn oak’ variant. “Dit is 3D fineer, waarbij de houtstructuur onder invloed van druk en temperatuur wordt verdiept”, aldus Leeuwenburgh.

Houtfineer

Levering tot ver over de landsgrenzen
Waar Leeuwenburgh vroeger fineer importeerde van over de hele wereld, daar exporteert men nu naar maar liefst 26 landen. “Het succes is niet beperkt gebleven tot Nederland, onze expertise wordt ook buiten de landsgrenzen gewaardeerd. Dat heeft vooral te maken met het feit dat we zorg en aandacht besteden aan ons product, vanaf de houtselectie tot en met de logistiek. Ook het feit dat de kwaliteit en uitstraling zeer consistent zijn, resulteert in meer vraag vanuit het buitenland. Met ons fineer kan een interieurconcept overal ter wereld een uniforme uitstraling hebben, precies zoals de interieurdesigner dat graag ziet”, zegt Leeuwenburgh tot besluit.

Tekst: Jan Mol   Beeld: Leeuwenburgh

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Binnenwerk partners

BouwjeBootjeFrencken