Platform voor de interieurbouwbranche
Speciale laminaten van Duitse fabrikant gaan voor exclusiviteit en een luxe gevoel
Kleur: 454/360 Alu brushed sapphire rosegold uit de serie Perspectives.

Speciale laminaten van Duitse fabrikant gaan voor exclusiviteit en een luxe gevoel

Nadere kennismaking met de verschillende productgroepen

Sinds dit jaar heeft Arpa Nederland de prachtige metalen laminaten van het van origine Duitse Homapal  toegevoegd aan het steeds groter wordende assortiment. Aan het woord is Wendy Kap van Arpa, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.

“Homapal staat voor een luxe en exclusieve uitstraling en bestaat al sinds 1952. Vanaf het moment van oprichting is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van speciale laminaten. Per jaar produceren ze maar liefst 7 miljoen m2  plaatmateriaal en bevat de collectie maar liefst 140 verschillende decors met 26 verschillende finishes en bovendien nog eens verkrijgbaar in 3 verschillende formaten”, legt Wendy uit. “Toepassingen zijn er dus in overvloed! Of het nu gaat om een chique ontvangstbalie in een hotel. Of een detail in de bar van een hip restaurant. Maar het gaat ook om – bijvoorbeeld – een exclusief uiterlijk voor een kantoor door Homapal toe te passen als wandbekleding. Ik zei het al: de mogelijkheden zijn eindeloos!”

Er zijn 5 verschillende productgroepen binnen Homapal:

Wendy vertelt: “De Elements serie vertegenwoordigt de vier elementen water, vuur, lucht en aarde. De serie kent vijf verschillende oppervlakte afwerkingen: brushed, crossbrushed, plain polished, mirror polished en plex. Door een dynamisch spel van licht en reflectie worden de (woon-)ervaringen in binnenruimten verrijkt met gevoel van warmte.”

“Bij de Gestures serie is elk oppervlak uniek. Hier is elke plaat vakkundig met de hand bewerkt en is elke plaat anders. De technieken slijpen, deppen, het intensiveren van kleuren, borstelen en polijsten worden op kunstige wijze met de hand toegepast op de metalen om zodoende een stukje kunst te creëren.” 

Kleur: 490 Coapper Antique uit de serie Gestures (ook verkrijgbaar in SRM; scratch resistant matt).

“De Perspectives serie nodigt uit om aan te raken. Dieptes, lijnen en geometrische patronen maken de oppervlakken levendig en spannend. Fantasierijke decors met hoge aantrekkingskracht is wellicht de beste omschrijving voor deze serie, die bestaat uit 3 karaktereigenschappen. Bijvoorbeeld depths; alles lijkt hier in beweging te zijn en bij geometries kom je tot rust door het evenwichtige en de regelmatigheid van de lijnen. De lichtinval maakt deze decors speels omdat door dit licht de lijnen juist wel of niet naar voren komen.  De Industrial decors haalt haar inspiratie uit de fabriekshallen met texturen van staalplaten, slijp- en bergingssporen.” 

“SRM staat voor scratch resistant matt. Met de komst van deze serie bestaat nu de mogelijkheid om de verticale toepassing aan te vullen met een horizontale toepassing.”

“In de Magnetic en boards worden de magnetische krachten gecombineerd met beschrijfbare oppervlakken. Deze zijn perfect voor (product)presentaties of handig voor particulier gebruik. Door dit materiaal hybride in te zetten in ruimtes creëert men ultieme flexibiliteit. De borden zijn te beschrijven met whiteboard stiften en door de sterk magnetische ijzerfolie die is gebruikt, is het bord niet alleen geschikt voor lichte papieren en gereedschappen maar kunnen zelfs zwaardere items toegepast worden zoals bijvoorbeeld specerijkastjes in de keuken of magnetische legplanken voor presentaties.”

Kleur: 695D Copper stratos Diagonal uit de serie Gestures (ook verkrijgbaar in SRM; scratch resistant matt).

Volgens Wendy kan er met dit aanbod dus heel ruim gekeken worden naar verschillende toepassingen. Van verticale- tot tegenwoordig dus zelfs horizontale oppervlakken. “Homapal laat zich bovendien uitstekend combineren met een van onze andere producten zoals FENIX. Maar Homapal matcht ook prachtig met de warme uitstraling van Arpa’s nieuwste HPL: TUET. Dit laminaat met deep surface is verkrijgbaar in twee prachtige houtkleuren.” 

Tijdens Architect@Work in Amsterdam heeft Arpa de bezoekers, samen met zusterbedrijf Formica, kennis laten maken met Homapal. Wendy: “We kunnen zeggen dat dit aangename ontmoetingen waren. We zijn overladen met zeer enthousiaste reacties. De aantrekkingskracht van de stand was overduidelijk. Homapal trekt aan als een magneet!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.