Platform voor de interieurbouwbranche
Soudal realiseert twee buitenlandse acquisities in één week

Soudal realiseert twee buitenlandse acquisities in één week

Soudal kondigt opnieuw twee buitenlandse overnames aan. In Rusland wordt de lokale schuimproducent Profflex overgenomen, in Ierland zal de lokale distributeur Seal Systems de Soudal-groep verder versterken.

Het Russische Profflex is een van de vooraanstaande lokale producenten van PU-schuim op de professionele thuismarkt. Het bedrijf realiseert momenteel een omzet van 15 miljoen euro en stelt 70 mensen te werk. Voor Soudal betekent de overname een verdere versterking op de groeiende Oost-Europese markt.

Dirk Coorevits, Managing Director Soudal: “Rusland is een van de grootste en belangrijkste PU- schuimmarkten in de wereld. Deze investering in een vooraanstaand lokaal merk en producent onderstreept wederom onze ambitie op de Russische markt, en versterkt nog verder ons marktleiderschap in de regio.”

In Ierland wordt de lokale partner Seal Systems overgenomen. Het bedrijf is al 30 jaar de exclusieve lokale verdeler van Soudal-producten. De overname kadert in de strategie om met eigen filialen aanwezig te zijn, en completeert Soudals filialennetwerk doorheen geheel Europa.

Bij beide overnames blijft de tewerkstelling binnen het bedrijf ongewijzigd en blijft het huidige management aan het roer. Zo kan er maximaal verder worden gebouwd op de specifieke lokale sterktes van de overgenomen bedrijven. Profflex en Seal Systems worden het 66ste en 67ste filiaal van de Soudal Groep.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.