Platform voor de interieurbouwbranche
Solid Surface zorgt voor maximale hygiëne op de mooiste manier!

Solid Surface zorgt voor maximale hygiëne op de mooiste manier!

Meer dan ooit zijn we ons bewust van het belang van een goede hygiëne, door de coronacrisis. Bedrijven en instellingen zoeken naarstig naar oplossingen om te mogen functioneren binnen de door het RIVM gestelde richtlijnen. De anderhalve meter maatschappij wordt inmiddels ‘het nieuwe normaal’ genoemd en de middelen om te voorkomen dat mensen elkaar kunnen besmetten vliegen over de toonbank.

Eén van de maatregelen die genomen worden is het goed desinfecteren van alles dat door mensenhanden wordt aangeraakt, of waar mensen op ademen. De agressieve desinfecteermiddelen plegen echter een directe aanslag op meubilair als bureaus, balies en ander meubilair in openbare ruimtes. Reden voor Jan van Otterdijk, directeur en eigenaar van Solid Surface International, om de bestendigheid en uitmuntende hygiënische eigenschappen van Solid Surface nog eens nader toe te lichten.

Solid Surface geeft het interieur meerwaarde op meer dan één vlak

“Op elke plaats waar plaatmateriaal doordringbaar is geworden – door beschadiging bijvoorbeeld – krijgt vervuiling de kans om zich te nestelen. En vervuiling zorgt voor bacteriegroei”, legt Van Otterdijk uit. “Het gebruik van bijtende middelen, zoals desinfecteerspray, kan ook voor extra slijtage zorgen. Solid Surface is echter niet poreus en beschadigingen laten zich op thermische basis gemakkelijk wegwerken.
Daarmee is Solid Surface een van de meest hygiënische materialen om toe te passen in interieur- en meubelbouw.”

Een bijkomend voordeel van werken met Solid Surface is de vormvrijheid van het materiaal. “Ook daarvoor geldt dat welke vrije vorm we ook maken, er geen afbreuk gedaan wordt aan deze uitmuntende hygiënische eigenschappen. Solid Surface is juist in deze moeilijke periode het ideale materiaal om iets esthetisch te ontwerpen en te maken met absolute hygiëne als focuspunt.”

Solid Surface is een van de meest hygiënische materialen om toe te passen in interieur- en meubelbouw.

 

Vorm en kleur te kust en te keur

“Zo’n 90% van onze leveringen doen we in de kleur wit. Er zijn echter honderden kleuren om uit te kiezen. We leveren Solid Surface dus in iedere beschikbare kleur, of het nu om recht-toe-rechtaan platen gaat, of om het thermoformeren van vrije vormen. Geen vorm is ons te complex”, aldus Van Otterdijk. “We kunnen zelfs verschillende decoren leveren, bijvoorbeeld een marmer look. Wanneer we grote objecten moeten maken, dan worden de elementen aan elkaar verlijmd, op zo’n manier dat ook daar de hygiëne gewaarborgd blijft.”

Solid Surface International is in korte tijd uitgegroeid tot de maatwerkspecialist van Nederland, maar trekt zich niets aan van ’s lands grenzen. Inmiddels heeft ook het buitenland het bedrijf van Jan van Otterdijk ontdekt. “In Nederland behoren we tot de grootste fabrikanten en zijn we de scherpste aanbieder. Momenteel exporteren we naar Amerika, omdat men daar vooral gaat voor onze expertise en het hoge gehalte van meedenken.”

Solid Surface Internationaal werkt met een team van 60 mensen, die allen hun handen vol hebben momenteel. “De aanvragen voor meubels waarbij de nadruk ligt op een esthetisch uiterlijk in combinatie met de allerbeste hygiënische eigenschappen stromen binnen. We produceren op dit moment veel voor interieurbouwers die leveren aan ziekenhuizen bijvoorbeeld. De balies, meubelen, wandbekleding en wastafels zijn letterlijk niet aan te slepen”, zegt Van Otterdijk tot besluit.  

www.solidsurfaceinternational.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.